Osman Kavala açıklaması yapan 10 büyükelçi sınır dışı edecek iddiası

TAKİP ET

AKP'li Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Osman Kavala hakkında açıklama yapan 10 ülkenin büyükelçilerini sınır dışı edeceğini iddia etti.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçilerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararı doğrultusunda Osman Kavala için “serbest bırakılma” çağrısı yapmıştı.

Erdoğan, Kavala'nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan 10 büyükelçiyle ilgili "Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz" açıklamasında bulundu. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

"SINIR DIŞI EDİLECEKLER"
Erdoğan'ın bu ifadesini kişisel Twitter hesabında değerlendiren Cem Küçük, büyükelçilerin sınır dışı edileceğini savundu.

Küçük, "Cumhurbaşkanı Erdoğan Osman Kavala için çağrı yapan 10 büyükelçi hakkında net konuştu: 'Dışişleri Bakanımıza söyledim, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz.' Büyükelçiler deport edilecek" dedi.

cem küçük osman kavala büyükelçi erdoğan sınır dışı