Osman Baydemir'in "Burası Kürdistan" sözlerine takipsizlik kararı

TAKİP ET

Eğitim-İş Tire Temsilciliği, Siirt'te Meral Akşener'e "Burası Kürdistan" diyen Cemil Taşkesen'e destek veren ve tehditkar ifadeler kullanan HDP'li eski vekil Osman Baydemir hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Baydemir hakkında takipsizlik kararı verildi.

Ekim 2021'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt ziyareti sırasında Cemil Taşkesen, "Burası Kürdistan" demişti. Paris Kürt Enstitüsü'nde konuşan HDP'li eski milletvekili Osman Baydemir ise Taşkesen'e destek vermiş ve tehditkar ifadeler kullanmıştı.

Baydemir, "Orası Kürdistan’dır. Kürdistan bin yaşasın! İşgalciler bilmelidir ki şu an üzerinde misafir oldukları yeri ya Kürdistan olarak kabul edecekler ya da gelecekte Kürdistan’a komşu olacaklar" ifadelerini kullanmıştı.

Eğitim-İş Tire Temsilciliği, Baydemir'in sözlerini yargıya taşımış ve "Terör örgütü propagandası yapmak", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "Suçu ve suçluyu övmek" suçlarını işlediği belirtilmişti. 

Eğitim-İş Tire Temsilciliği'nin başvurusundan karar çıktı. Diyarbakır 4. Sulh Ceza Hakimliği, Osman Baydmeir'in sözlerine takipsizlik kararı verdi.

osman baydemir terörist pkk burası kürdistan mahkeme savcı dava