Oscar'da dünya gündemine oturan anlar: Will Smith, Chris Rock'ı tokatladı

TAKİP ET

Oscar ödül töreni sırasında dünya gündemine oturan anlar yaşandı. Oscar kazanan Will Smith, eşi üzerinden espri yapan Chris Rock'ı tokatladı. Smith'in hareketinin ardından Twitter'da 2.5 milyondan fazla paylaşım yapıldı.

Dünyanın en prestijli sinema ödülleri olarak lanse edilen Akademi Ödülleri’nde şoke eden anlar yaşandı. King Richard isimli filmdeki rolüyle “en iyi erkek oyuncu” ödülünün sahibi olan Will Smith, tören sırasında sunuculuk yapan Chris Rock’ı sahnede herkesin gözü önünde tokatladı.

Will Smith'in Chris Rock'a hareketinin ardından Twitter'da 2.5 milyondan fazla paylaşım yapıldı. Smith'in hareketi dünya gündemine oturdu.
 

NE OLDU?
King Richard’daki rolüyle Oscar heykelciğini kazanmadan önce sunucu Chris Rock’ın, Jada Pinkett Smith’in görünüşü ile ilgili espri yaptıktan sonra öfkeden deliye dönen Will Smith sahnede Rock’a tokat attı.

Rock, 1997 yılında Demi Moore’un oynadığı G.I Jane isimli filme gönderme yaparak, ”Jada, seni seviyorum. G.I. Jane II’nin gelmesini dört gözle bekliyorum” dedi. Bir süredir saçlarını kazıtan Smith’in eşi de bu espri ile öfkelendi.

Chris Rock, Jada Pinkett Smith’in saç kesimini GI Jane isimli filmde rol alan Demi Moore’a benzettikten sonra başına gelenler karşısında şaşkınlık içinde kaldı. Rock, “Vay canına, Will Smith beni fena benzetti. Dostum bu sadece bir G.I. Jane esprisiydi” dedi.

Kameralar önünde olayın başta bir espri ve senaryo olduğu tahmin edilirken daha sonra yerine oturan Smith, “Eşimin adını o lanet olası ağzına almayacaksın” diye bağırdı. Rock da yanıt olarak, “Tabii ki de almayacağım. Televizyon tarihinin en muhteşem olayını yaşıyoruz” dedi.

Jada Pinkett Smith, Aralık ayında Billboard dergisine bir bağışıklık sistemi hastalığıyla mücadele ettiğini söylemişti. Saçkıran yani bilimsel olarak “alopesi” ile mücadele ettiğini dile getiren Smith, bu hastalık sebebiyle saçlarının döküldüğünü ve kellik sorunu yaşadığını dile getirmişti.

LOS ANGELES POLİSİNDEN AÇIKLAMA
Oscar Ödül Töreni’nde Will Smith’in eşi hakkında yapılan şakaya tepki olarak sunucu Chris Rock’a tokat attığı olayın ardından Los Angeles Polis Departmanı’ndan açıklama geldi.

Variety’nin aktardığı habere göre, Los Angeles Polis Departmanı, Oscar töreninde iki kişi arasında çıkan olaydan haberdar olduklarını belirtti. Polis Departmanı, Chris Rock’ın Will Smith hakkında şikayette bulunmayı reddettiğini söyledi.

Los Angeles Polisi, “Eğer olaydaki kişi daha sonra şikayette bulunmaya karar verirse Polis Departmanı soruşturmayı tamamlayacaktır” dedi.

oscar will smith tokat chris rock