Orman Bakanı Yardımcısı'ndan itiraf gibi açıklama: "1 tane yangın söndürme uçağımız var!"

TAKİP ET

Türkiye, denize nazır tatil bölgelerinde art arda çıkan yangın haberleri ile sarsılırken Tarım Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı'dan itiraf gibi açıklama geldi. Özkaldı, Türkiye'nin sadece 1 tane yangın uçağı olduğunu söyledi. Türk Hava Kurumu'na ait yangın söndürme uçakları "100 litre az" bahanesiyle ihaleye sokulmamış ve çürümeye terk edilmişti.

Türkiye'de tatil bölgelerinde art arda çıkan yangınların söndürülmesinde güçlük yaşanırken Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Akif Özkaldı'dan itiraf gibi bir açıklama geldi. Özkaldı Türkiye'nin sadece 1 tane yangın söndürme uçağı olduğunu söyledi. 

Özkaldı, ‘'Şu an itibarıyla bir uçağımız geldi, göreve hazır. Bir uçak da yarın geliyor. 1 uçak da hafta içerisinde gelecek. Yani hafta sonuna kadar 5 uçaktan 3 uçağı elde etmiş oluyoruz'' dedi.

Özkaldı'nın Türkiye'nin 1 tane yangın söndürme uçağı olduğunu söylediği gün Türk Hava Kurumu'nun  yangın söndürme uçakları pilotları ile teknisyenlerini işten çıkardığı ortaya çıkmıştı.

Yine Türk Hava Kurumu'nun yangın söndürme uçakları 100 litre az taşıdığı gerekçesiyle Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ihalelerine alınmamış ve uçaklar çürümeye terk edilmişti.

Türk Hava Kurumu uçaklarının pilotları işten çıkarıldı, uçaklar çürümeye terk edildi!

yangın uçak yangın söndürme thk orman bakan