Onlarca taraftarın öldürüldüğü Queretaro Atlas maçının cezaları belli oldu!

TAKİP ET

Meksika geçtiğimiz günlerde oynanan Queretaro - Atlas FC maçında çıkan olaylar sonucu onlarca taraftar öldürülmüştü. Maçın ardından verilen cezalar açıklandı.

Meksika Ligi'nde 9. hafta maçında Club Queretaro ile Atlas, Corregidora Stadyumu'nda karşılaştı. Maçın ikinci yarısında Atlas'ın 1-0 üstünlüğü ile devam ederken çıkan kavgalarda 20'den fazla kişi öldürülmüştü.

Meksika 1. Futbol Ligi'nde (Liga MX) yaşanan büyük olayların ardından Meksika Futbol Federasyonu cezaları açıkladı.

Meksika'daki futbol maçında çıkan kavgada onlarca taraftar öldürüldü

Queretaro, Atlas'ı ağırladığı maçta taraftarlarının yol açtığı şiddet olayları nedeniyle bir yıl seyircisiz oynama cezası aldı.

Kulübün altyapı ve kadın takımlarının maçlarına da seyirci alınmayacak. Mevcut yönetimi 5 yıl süreyle tüm futbol faaliyetlerinden men edilen kulübe 1,5 milyon peso (yaklaşık 70 bin dolar) para cezası verildi.

Queretaro mücadelede 3-0 hükmen mağlup ilan edildi.

Bir önceki yönetime devredilecek kulübün satışı için yıl sonuna kadar süre tanınacak. Verilen sürede satış gerçekleşmezse yönetimi Liga MX devralacak.

Queretaro tribün grupları 3 yıl iç saha, bir sene de deplasman maçlarına giremeyecek. Atlas tribün grupları ise 6 ay deplasmana gidemeyecek. Olaylara karıştığı tespit edilen kişilere ömür boyu futboldan men cezası verilecek.

Güvenliği özel güvenlikler yerine yerel ve eyalet polislerinin sağlayacağı Meksika statlarına girişlerde yüz tanıma sistemi ve taraftar kimliği zorunlu tutulacak.
 

meksika futbol spor queretaro atlas kavga olay federasyon