Olcay Neyzi hayatını kaybetti! Olcay Neyzi kimdir?

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Prof. Dr. Olcay Neyzi'nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Prof. Dr. Olcay Neyzi, 94 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından duyurdu.

Bakan Koca'nın paylaşımı şöyle:
"Prof. Dr. Olcay Neyzi hocamızın vefatı hepimizi derinden üzdü. İstanbul Tıp Fakültesi’nde öğrencisi olmuştum. Hekimliğine, ders anlatışına hepimiz hayrandık. Tıp eğitiminin gelişmesine katkı vermiş bir duayendi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun."

OLCAY NEYZİ KİMDİR?
Profesör Doktor Olcay Neyzi 27 Temmuz 1927'de İstanbul'da dünyaya geldi. Türkçe hazırlanmış kapsamlı ve bilinen pediatri ders kitabının ilk yazarı olan Neyzi, Türkiye'nin tıp eğitiminin seviyesinin yükselmesine büyük katkı sağlamıştır.

Kariyeri boyunca İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Tıp Fakültesi gibi kurumlarda çalışan ve 2017 yılında Eczacıbaşı Tıp Onur Ödülü alan Prof. Dr. Olcay Neyzi 94 yaşında hayata gözlerini yumdu.1979-94 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptı. Bu süre zarfında Olcay Neyzi, İstanbul Tıp Fakültesinde Kadın ve Çocuk Araştırma ve Eğitim Birimi"'nin kurulmasına önderlik etti. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü bünyesinde multidisipliner bir ekiple Aile Sağlığı Anabilim Dalı'nın kurulmasında görev aldı.

Olcay Neyzi'nin Mehmet Ali Neyzi ve Leyla Neyzi adından 2 çocuğu vardır.

PROF. DR. OLCAY NEYZİ KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?
Kariyeri boyunca İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Tıp Fakültesi gibi kurumlarda çalışan ve 2017 yılında Eczacıbaşı Tıp Onur Ödülü alan Prof. Dr. Olcay Neyzi 94 yaşında hayata gözlerini yumdu.

olcay neyzi doktor sağlık bakanı fahrettin koca