Okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılacağı tarihi açıkladı. Selçuk, 6 Eylül'den itibaren yüz yüze eğitimin başlayacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılacağı tarihi açıkladı. Selçuk, "Vaka sayısında çok fazla bir artış yaşanmazsa biz tereddütsüz olarak 6 Eylül'den itibaren okullara öğrencilerin gelmesini bekliyoruz" dedi.

Selçuk şu ifadeleri kullandı;
"Türkiye ve dünyadaki gidişe bakıyoruz. Kontrol artmaya başladı. Varyantlarla ilgili farklı çözüm senaryoları başladı. Türkiye’de de kontrol edilebilir düzeyde.

YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN 6 EYLÜL
Tereddütsüz Eylül’de başlayacak gibi yönetiyoruz. 31 Ağustos’ta öğretmenlerin, 6 Eylül’den itibaren de öğrencilerin gelmesini bekliyoruz.

Öğretmenlerimizle her görüşmemde şunu söylüyorum, ne olur ilk ders matematik, fizik demeyin. Bunu şundan dolayı istiyorum. Benim arkadaşlarımla konuşurken şunu söylerim.

Sınıftaki çocukların gözünüze gözünüz değmeden, kalbine ılık ılık akmadan derse başlamayın. Önce hemhal olalım. Sohbet edelim. Konuşalım.

AŞI OLMAYAN ÖĞRETMEN VAR MI?
Bizim ilk sayılar yüzde 15 civarında öğretmenimiz aşıya gelmedi. Zamanlama, lojistik nedenler olabilir. Yaptırmak istemeyebilir. Bu konuyla ayrıntılı analiz henüz bitmedi.

Bizim ‘aşı olmayan öğretmenin eğitim, öğretim yapması söz konusu olamaz’ diye bir yaklaşımımız hukuki olarak olamaz.

Biz de gerekirse bire bir konuşur, dertleşiriz. Hiçbir öğretmenimiz hiçbir çocuğu riske atacak bir tercihte bulunmaz."

meb yüz yüze eğitim okul okullar ne zaman açılacak ziya selçuk