Okul ve sınıfta pozitif vaka çıkarsa ne olacak? Öğrenciler korona olunca okula gidecek mi?

TAKİP ET

Koronavirüs sebebiyle 2 sene ara verilen yüz yüze eğitim bugün tekrardan başladı. Pandemi kapsamında önlemler alınarak başlanan 2021-2022 eğitim öğretim yılında MEB, 81 ile okullarda vaka tespit edildiğinde ne olacağını, nasıl hareket edilmesi gerektiğini bildiren rehber gönderdi. Çocukları için endişelenen aileler ve öğrencileri yakından ilgilendiren rehberde; öğretmenler, öğrenciler ve okul personelleri için koronavirüs kapsamında alınan önlemler bulunuyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda koronavirüs pozitif vakası çıkması durumunda ne yapılacağına yönelik rehber yayımlandı. Velilerin merak ve endişeyle takip ettiği rehber aynı zamanda okulda çalışan tüm personelleri de ilgilendiriyor. Okulların bugün başlamasıyla çoğu öğretmen ve veli, “Okullarda vaka tespit edildiğinde ne olacak, pozitif vakada tüm okul karantinaya mı alınıyor?” sorularını araştırmaya başladı. İşte detaylarıyla okulda vaka tespit edildiğinde yapılması gerekenler…

OKULLARDA VAKA TESPİT EDİLDİĞİNDE NE OLACAK?
MEB’in yayımladığı rehbere göre, öğretmenin pozitif vaka çıkması durumunda öğrenciler izleme alınacak ve okulda eğitim görmeye devam edecek. Aynı şekilde öğretmenler de izleme alınacak ve eğitim vermeye devam edecekler. Pozitif vaka çıkan sınıfta görev alan öğretmenler ve o sınıfın diğer öğrencileri ise okul girişinde 14 gün boyunca günde en az iki defa semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilecek ve bunlar, okul yönetimince kayıt altında tutulacak. 

Bir sınıfta vaka tespit edildiği durumda sınıfın izleme alınmasının yanı sıra o sınıftaki çocukların teneffüs saatinin diğer sınıflardan farklılaştırılması sağlanacak.

Okuldan eve, evden okula servisle giden öğrencilerden birinde koronavirüs pozitif vaka saptanması durumunda, öğrenciler temaslı kabul edilecek ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla okula devam edecekler. Bu durumda, servis şoförü ve rehber personeli de temaslı kabul edilecek ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla çalışmaya devam edecekler.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE VE KREŞLERDE POZİTİF VAKA ÇIKARSA NE YAPILACAK? 
Kreşlerde öğretmen veya öğrencilerden birinin okula pozitif olduğu halde gelmesi durumunda bu sınıftaki öğrencilerin hepsi yakın temaslı olarak kabul edilerek eve gönderilecek ve 14 gün boyunca temaslı olarak takip edilecek. Koronavirüs tespit edilen öğretmen ve öğrenci, Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'ne göre izole edilerek tedavi edilecek. Öğretmen veya öğrencinin ailesinde pozitif bir vaka tespit edildiğinde vakanın tespit edildiği ailedeki öğretmen veya öğrenci yakın temaslı kabul edilecek.

sınıfta pozitif vaka okulda korona okulda pozitif öğrenci yüz yüze eğitim