Oğuzhan Uğur'un HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na sorduğu soru gündem oldu

TAKİP ET

Mevzular Açık Mikrofon programında Oğuzhan Uğur'un HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na Oğuzhan Uğur'un sorduğu soru alkış aldı. Uğur, Gergerlioğlu'na "Bu ülkede askerimizin yüzüne tükürenler ceza almadı. Çözüm sürecinde başta CNN Türk olmak üzere medyada 'Terör örgütü' demek yasaklandı. Sokakta askerimizi ensesinden vurarak şehit ettiler... Sahiden siz ne istiyorsunuz?" diye sordu.

Babala Tv'de yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon programının ikinci konuğu HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu oldu.

Oğuzhan Uğur, 18 Ağustos Perşembe günü yayınlanacak olan programın ikinci bölümüne ait tanıtım videosunu yayınladı.

6 dakikalık tanıtım videosunda ise sorulan sorular dikkat çekti. Oğuzhan Uğur'un Gergerlioğlu'na sorduğu soru, salondaki vatandaşlar tarafından alkış aldı.

Uğur'un Gergerlioğlu'na sorusu şöyle:

"Sorular hep PKK ile alakalı. Bu insanların sıkıntısı mı yoksa kendisini PKK'dan ayırmayan HDP'nin sıkıntısı mı? Siz 'barış' dediniz, hükümet 'çözüm' dedi. Askerimizin üzerine tüküren insanlar ceza almadı. Televizyonlarda HDP'ye yakın isimler görevlendirildi. PKK'ya terör örgütü demek yasaklandı. Askerler operasyona çıkartılmadı.

Bütün bunlar olurken HDP'li belediyeler neden asfaltın altına mayın döşenmesine yardım etti? Bunları yapmaları hak mıydı? Mesela siz ne istediniz? AKP size ne vaadetti de yerine gitirmediler bir anda çözüm süreci bitti.

Barış devletler arasında olur. İnsanlar işe giderken otobüslerini patlatmak, sokakta eşiyle yürüyen birisini ensesinden vurup şehit etmek terördür. HDP ne istiyor? Kürdistan mı istiyor?"

Oğuzhan Uğur'un yayınladığı fragmanın tamamı şöyle:

Oğuzhan Uğur Ömer Faruk Gergerlioğlu HDP Babala TV Mevzular Açık Mikrofon