Oğuzhan Asiltürk'ün cenaze töreninde protokol gerginliği

TAKİP ET

Oğuzhan Asiltürk için Ankara Hacı Bayram Veli Camii'nde düzelenen cenaze törenine protokol gerginliği damga vurdu. Törene en son katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, korumaları ile birlikte en önde saf tutunca birçok parti lideri geride kaldı. O anlarda bazı AKP'lilerin de ilk safa girebilmek için büyük çaba sarf ettikleri görüldü.

Saadet Partisi'nde uzun yıllar görev yapan ve Milli Görüş hareketinin önemli isimlerinden Oğuzhan Asiltürk, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Asiltürk için Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii'nde cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazına ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 

ERDOĞAN GELİNCE ORTALIK KARIŞTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişinden dakikalar önce ön safta Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile birlikte saf tutan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişiyle bir anda arkaya gerilemek zorunda kaldı.

O anlarda yaşanan gerginlik saniye saniye ekranlara böyle yansıdı: CENAZEYE KİMLER KATILDI
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Asiltürk için düzenlenen cenaze namazında siyasetin pek çok kanadından önemli isimler bir araya geldi. Cenazeye katılanlar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu yer aldı. 

NAMAZI ALİ ERBAŞ KILDIRDI
Asiltürk'ün cenaze namazını ise Diyanet İşleri Başkanlığı görevini yürüten Ali Erbaş kıldırdı. 

ERDOĞAN: "OĞUZHAN AĞABEY..."
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın ardından söz alan Erdoğan şunları söyledi: 

"Şu an musallada bulunan değerli büyüğümüz Oğuzhan Ağabey'e son görevimizi yapıyoruz. Tabii gençlik yıllarından itibaren tanıdığımız değerli büyüğümüzle uzun yıllar bir arada olduk.

Tabii bakanlıklarıyla birlikte bu ülke ve millete çok faydalı emekleri, hizmetleri oldu. Rabbim tüm insanlığı koronavirüsten muhafaza eylesin. Haklarımızı helal ettik. İnşallah Rabbim cennetiyle bizi müşerref kılsın. Tüm camiaya başsağlığı diliyoruz."

CEBECİ ASRİ MEZARLIĞINA DEFNEDİLECEK
Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra tekbirlerle musalladan alınan Asiltürk'ün naaşın Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedileceği bildirildi.

oğuzhan asiltürk cenaze erdoğan kılıçdaroğlu karamollaoğlu protokol ankara bahçeli davutoğlu akp saadet milli görüş chp