Öğrencilere aşı zorunlu mu? Aşı olmayan öğrenciler okula gidebilir mi?

TAKİP ET

Hayat şartlarının yavaş yavaş normale dönmesiyle birlikte eğitim de eski günlerine kavuşuyor. İlk ve ortaöğretimde yüz yüze eğitim uzun bir sürenin ardından önümüzdeki hafta başlayacak. Peki öğrenciler ve öğretmenler için aşı olmak zorunluluk mu, aşı olmayanlar okula gidebilecek mi? İşte yüz yüze eğitim hakkında merak edilenler…

Sağlık Bakanlığınca yapılan açıklamada 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne koronavirüs aşısı hakkı tanımlandı. Yeni dönem koronavirüs şartları kapsamında da okullarda salgını önlemek amacıyla pek çok önlem alınırken 6 Eylül tarihinde yüz yüze başlayacak olan 2021-2022 eğitim öğretim yılında okul çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler için aşının zorunlu olup olmadığını merak ediyor. 

LİSE ÖĞRENCİLERİ AŞI OLMAK ZORUNDA MI?
Lise öğrencileri yeni karar doğrultusunda aşı yaptırabilecek. Ayrıca kronik rahatsızlığı bulunan ortaokul öğrencileri de isteğe bağlı aşılanabilecek.  Hiçbir yaş grubunun koronavirüs aşısını yaptırma zorunluluğu yokken haftaya eğitim hayatını başlayacak lise öğrencilerinin de aşı yaptırma zorunluluğu bulunmuyor. Lise öğrencileri isterlerse aşı yaptırabilirler. 

AŞI OLMAYAN ÖĞRENCİLER OKULA GİDEBİLECEK Mİ?
Öğrencilere aşı zorunluluğu bulunmadığı için aşı olunmadığı takdirde okula gitmeme gibi bir durum söz konusu değil ancak iki doz aşı olmamış okul çalışanlarının ve öğretmenlerin haftada iki defa negatif PCR testini okul yönetimine bildirmeleri gerekiyor. Öğrenciler içinse PCR testi ya da aşı karnesi şartı aranmıyor.

öğrenci aşı okul eğitim öğrencilere aşı zorunlu mu ders