Öğrencilerden sınav tarihi isyanı

TAKİP ET

Koronavirüs salgını nedeniyle 25 Temmuz tarihine ertelenen YKS'nin (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) virüs öncesinde belirlenen tarihte yapılacağına dair ortaya atılan iddialar öğrencileri harekete geçirdi. Twitter'da kampanya başlatan öğrenciler, sınav tarihinin erken bir tarihe alınmasına karşı çıktı.

Liseden üniversiteye geçişte esas alınan ‘Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ tarihindeki belirsizlik sürüyor. Koronavirüs salgını nedeniyle 25-26 Temmuz’a ertelenen sınavın, bugünlerde virüs öncesinde belirlenen 20-21 Haziran tarihlerinde yapılması gündemde.  Ancak öğrenciler sınavın eski tarihinde yapılmasına sıcak bakmıyor. Sınav tarihi söylentileri üzerine sosyal paylaşım sitesi Twitter’da başlatılan ‘#YKStarihinedokunma’ etiketiyle milyonlarca paylaşım yapan öğrenciler, kaygı ve endişelerini dile getirdi.

“1 MİLYONU AŞTI”
Twitter’da öğrenciler tarafından belirlenen ‘#YKStarihinedokunma’ etiketiyle 1 milyondan fazla kullanıcı paylaşım yaptı. Uzun süre Twitter Türkiye gündeminde liderliğini sürdüren etikete, öğrenci velileri ve yakınları da destek oldu.



“GELECEĞİMİZLE OYNAMAYIN”
Sınav tarihiyle ilgili yapılan paylaşımlarda kaygı ve endişelerini dile getiren öğrencilerin ortak mesajı “Geleceğimizle oynamayın.” oldu. 

Yıllardır bu sınava hazırlandığını ifade eden bir öğrenci ÖSYM Başkanı Yekta Saraç’a şu ifadelerle çağrıda bulundu:  “Öğrenci psikolojisini biraz düşünmelisiniz, yıllardır bu sınava hazırlanıyoruz. Salgın nedeniyle adaptasyon sorunu yaşadık. Üstüne sınav ileri bir tarihe ertelendi. Bu süreçte sınavdan kopuş yaşadık. Şimdi hiçbir şey olmamış gibi tarihi geriye çekerseniz, milyonlarca öğrencinin geleceğiyle oynayacaksınız. Lütfen geleceğimizle oynamayın.”

CHP: “TARİH DEĞİŞMESİN”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, yaptığı yazılı açıklamada koronavirüs tedbirleri nedeniyle sınavın 25-26 Temmuz’a ertelenmesinin makul olduğunu ifade etti. Ancak son günlerde bu tarihin yeniden öne alınacağını işaret eden Gökçen, bu gelişmelerin öğrencileri olumsuz yönde etkilediğini savundu.

Gökçen, “Sınavın tekrar öne çekileceğine yönelik söylentilere bir an önce son verilerek 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacağı açıklanmalı ve milyonlarca öğrencinin hayatını etkileyebilecek bir rezalet önlenmelidir.” ifadelerinde bulundu.
 
 
 
 
 

Öğrenci yks ne zaman yks tarihime dokunma haber yks tarihi ‘#ykstarihimedokunma’ Öğrenciler isyan