ODTÜ öğrencilerinin açtığı "Odtufans" sitesi için harekete geçildi

TAKİP ET

ODTÜ, "Onlyfans" isimli internet sitesine benzeyen ve bir grup öğrencinin açtığı "Odtufans" sitesi için harekete geçti. Rektörlük, konuya ilişkin soruşturma başlattı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezuniyet töreninde 3 kadın öğrencinin açtığı "Odtufans" pankartı tartışma konusu olmuştu. Olaya ilişkin ODTÜ Rektörlüğünden açıklama geldi.

"Onlyfans" isimli internet sitesine benzeyen "Odtufans" sitesi, belirlenen bağış miktarı toplandığı halde öğrencilerin çıplak fotoğraflarını sansürsüz haliyle paylaşacağını açıklamıştı. Tartışmaların odağı haline gelen internet sitesi için harekete geçildi.

"İDARİ VE HUKUKİ İŞLEMLER BAŞLATILDI"

Rektörlüğün açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"ODTÜ’nün saygın ve başarılı konumunu destekleyecek şekilde davranmak tüm ODTÜ’lüler ve ODTÜ dostları için temel bir vazifedir. Bu bağlamda, üniversitemizin adını ve kimliğini yansıtan unsurları kullanarak ODTÜ imajına zarar veren söz konusu internet sitesi ile ilgili kişiler için disiplin süreçlerinin, idari ve hukuki işlemlerin zaman kaybedilmeden başlatıldığını ve konunun yakından takip edildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız."

ODTÜ Odtufans mezuniyet Onlyfans