ODTÜ'deki mezuniyet töreninde açılan Arapça pankart dikkat çekti

TAKİP ET

ODTÜ'de yapılan mezuniyet töreninden yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. Öğrencilerin siyasi göndermeler ve toplumsal eleştirilerini sundukları pankartlar arasında bir tanesi dikkat çekti. Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak'ın paylaştığı görüntülerde öğrencilerin 2030'da da anlaşılması için dedikten sonra Arapça mesaj verdikleri görüldü.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) uzunca bir süredir mezuniyet töreninin nerede yapılacağına ilişkin tartışmaların merkezindeydi. Okul yönetimi mezuniyet törenini, Devrim stadından başka bir yere almak istemiş ancak büyük tepki gelmişti.

Tepkilerin ardından geri adım atılmış ve Devrim stadında geleneksel hâle gelen mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Törende, cübbeleriyle seyircilerin önünden geçen öğrencilerin birçoğu hazırladıkları pankartlarla mesajlarını paylaştılar.

Kimisi sosyal mesajlar verirken kimisinin siyasi gönderme yaptıkları görüldü. 

ARAPÇA PANKART

ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümü öğrencilerinin açtığı pankart, törene damga vuranlardan birisi oldu.

Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak'ın paylaştığı görüntülerde, öğrencilerin Türkçe "2030'da da anlaşılması için" dedikten sonra Arapça mesaj verdikleri görüldü. 

Yazılan Arapça mesajın çevirisi yapıldığında "Nükleer santral istemiyoruz" anlamı çıkarken, Batuhan Çolak'a ulaşan öğrenciler translate de hata yapıldığını ve "Kayyum Rektör istemiyoruz" mesajı vermek istediklerini ifade ettiler.

Konuyu, sosyal medya hesabından duyuran Batuhan Çolak, öğrencilerin mesajını da paylaştı.

MÜLTECİ İSTEMİYORUZ PANKARTINA MÜDAHALE

ODTÜ'de bir başka dikkat çeken pankart ise "Mülteci istemiyoruz" oldu. Öğrencilerin tören alanına sokmak istedikleri pankart, bir takım gruplar tarafından engellenerek içeri alınmadı.

Daha sonrasında yanlarında getirdikleri ikinci pankartı gizleyerek alana giren öğrenciler, boş Türkiye haritasının yanına "Şuna bi Türk katın" mesajını yazdılar.

Kısa sürede sosyal medyada yayılan fotoğrafa büyük ilgi gösterilirken, pankartın açıldığı sırada tribünlerden alkışlı destek geldiği öğrenildi.

odtü pankartlar odtü mezuniyet odtü mezuniyet töreni odtü arapça