ODTÜ'de terör örgütü PKK propagandası yaptılar

TAKİP ET

ODTÜ'de okuyan terör örgütü PKK mensubu bir grup okulda örgüt propagandası yaptı. Olayın ardından Rektörlükten açıklama gelirken bir grup öğrenci de Türk bayrağı asarak karşılık verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya karşı "kimyasal silah kullandığı" iftirasının ardından ODTÜ'de terör örgütü PKK mensubu grup, örgüt propagandası yaptı.

ODTÜ Forum isimli terör örgütü mensupları, okulda "Kimyasal silah insanlık suçudur. Katil devlet hesap verecek" yazılı pankart astı.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler sonrası ODTÜ'de okuyan bazı öğrenciler, tepki çeken pankartın yerine Türk bayrağı astığı görüldü.

REKTÖRLÜKTEN AÇIKLAMA

Olayın ardından Rektörlükten de açıklama geldi. Rektörlüğün açıklaması şöyle:

"8 Kasım 2022 tarihinde yasa dışı bir örgütün uzantıları tarafından Fizik Üçlü Amfi önüne asılan, şerefli ordumuz hakkında kabul edilemez içerikteki pankart, İç Hizmetler Müdürlüğü'müz personeli ve güvenlik ekibimiz tarafından farkedildiği anda kaldırılmıştır. Olaya ilişkin tüm bilgi, belge ile kayıtlar, adli kurumlar ve emniyet birimleri ile paylaşılmış, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmak üzere süreç başlatılmıştır. Pankartı asanlar arasında öğrenci olduğu tespit edilenler hakkında disiplin soruşturmaları ayrıca yürütülecektir. Saygılarımızla bilgilerinize sunarız."

ODTÜ terör örgütü PKK propaganda