ODTÜ'de 1997 yılındaki bahar şenliklerinde çekilen görüntüler gündem oldu

TAKİP ET

Zeytinli Rock Festivali'nin iptali sonrası, ODTÜ bahar şenliklerinde (1997) çekilen konser görüntüleri yeniden gündem oldu.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yapılması planlanan "Zeytinli Rock Festivali"nin kaymakamlık kararıyla iptal edilmesi büyük tepki çekti.

Festivalin iptalinin ardından ODTÜ'de 1997 yılındaki bahar şenlikleri sırasında çekilen görüntüler yeniden gündem oldu.

Şebnem Ferah ve Moğollar'ın sahne aldığı şenlikteki görüntüler izleyenleri duygulandırdı.

İşte o görüntüler:

ZEYTİNLİ ROCK FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

Balıkesir Burhaniye'de 7. kez gerçekleşecek olan Zeytinli Rock Festivali'ne Burhaniye Kaymakamlığı izin vermedi.

Organizasyon şirketine gönderilen resmi yazıda, daha önceki festivallerde yaşanan güvenlik ve asayiş sorununa dikkat çekildi.

Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Milyon Yapım Organizasyon Şirketi’nin başvurusuna şu yanıtı verdi:

“İlgi dilekçeniz incelenmiş olup, Milyon Yapım Organizasyon Firması olarak 17­21 Ağustos tarihlerinde İlçemiz Ali Çetinkaya Mahallesi 2554. Caddesi No: 41 adresinde bulunan alanda düzenlemeyi planladığınız Kamplı Zeytinli Rock Festivali talebiniz, daha önceki yıllarda yakın bölgede düzenlediğiniz Zeytinli Rock festivallerinde yaşanan güvenlik, asayiş, trafik, çevre sorunları, ortaya çıkan bu tür istenmeyen durumlar dolayısıyla vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir. Bilgilerinize rica ederim."

Zeytinli Rock Festivali ODTÜ Bahar Şenlikleri konser ODTÜ 1997