Ödev grubunda Atatürk'e hakaretlerde bulunan veli gözaltına alındı

TAKİP ET

Konya'da 23 Nisan dolayısıyla öğrenci grubunda Atatürk'ü paylaşan öğretmeni hedef alan sonrasında ise Atatürk'e hakaretlerde bulunan veli gözaltına alındı.

Konya Sarayönü'nde yaşanan skandal olay Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. Bir lisenin ödev grubunda paylaşım yapan tarih öğretmeni, öğrencilerinin 23 Nisan'ını kutlamış ve Atatürk videosu koymuştu.

Öğretmenin bu paylaşımı sonrasında bir öğrenci velisi Atatürk ve milli değerleri aşağılayan çirkin ifadeler kullanarak tepki göstermişti. 

F.G. isimli velinin Atatürk'ü hedef alan hakaretlerinin sosyal medyada yayınlanması sonrasında tepkiler çığ gibi büyümüştü. 

GÖZALTINA ALINDI
Konuyla ilgili olarak F.G. isimli velinin bugün gözaltına alındığı açıklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, ''Sarayönü Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturma kapsamında; şüpheli F.G.'nin okul öğrenci grubunda Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği iddia edilen olayla ilgili olarak, Sarayönü Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli F.G. hakkında 'Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar' kapsamında soruşturma başlatılmış, şüpheli F.G. gözaltına alınmıştır'' denildi.  

konya sarayönü konya veli atatürke hakaret eden veli