OceanGate, Titan felaketinin ardından tüm faaliyetlerini durdurdu!
Titanik gemisinin enkazına seferi sırasında patlayan ve 5 kişinin ölümüne sebep olan Titan denizaltısının sahibi OceanGate şirketi, tüm faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.
OceanGate'in resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, şirketin tüm keşif seferlerini ve ticari faaliyetlerini askıya aldığı duyuruldu.
18 Haziran'da Atlantik Okyanusu'ndaki Titanic enkazına turistik bir gezi düzenleyen OceanGate'e ait olan Titan denizaltısı patlamış ve 5 kişi hayatını kaybetmişti.
Titan'a ait enkaz parçaları Kanada'nın St. John's limanında toplanmaya başlandı ve vinçlerle gemiden indirilen parçalar plastik koruyucu kaplamalarla muhafaza altına alındı.
Titan denizaltısının yüzeye çıkarılan ilk parçalarında insan kalıntıları bulunduğu rapor edilmişti. ABD ve Kanada, denizaltının patlamasıyla ilgili olarak 24 Haziran'da bir soruşturma başlattı.
OceanGate'in aldığı kararla birlikte, şirketin keşif seferleri ve ticari faaliyetlerinin ne zaman yeniden başlayacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.