Ocak ayı seçim anketlerinden çarpıcı sonuç: İşte ittifakların ve partilerin oy oranı...

TAKİP ET

'Anketler ve Raporlar' sitesi, Ocak ayında 13 araştırma firmasının yaptığı seçim anketlerinin sonuçlarını derledi. Buna göre partilerin ve ittifakların oy oranları dikkat çekti. İşte detaylar...

Anketler ve Raporlar sitesi, ORC, MAK, İEA, TEAM, AKAM, Metropoll, Gezici, Artıbir, AR-G, Area, Aksoy, Yöneylem ve Sosyopolitik araştırma şirketlerinin Ocak ayı seçim anketlerinin sonuçlarını derledi.

Ocak ayı anketlerine göre partilerin oy oranları şöyle oldu:
AKP: yüzde 32,2
CHP: yüzde 27,1
İYİ Parti: yüzde 13,4
MHP yüzde 7,4
DEVA: yüzde 3,1
Gelecek: yüzde 1,7
Memleket: yüzde 0,9
Diğer: Yüzde 1,7

CUMHUR İTTİFAKI OY ORANI
Buna göre; 13 araştırma şirketinin seçim anketi ortalamaları alındığında AKP yüzde 32,2 oy toplayarak birinci parti çıktı. İttifak ortağı MHP de yüzde 7,4 oy alarak planlanan yüzde 7'lik seçim barajının üzerinde yer aldı. Böylece Cumhur İttifakı'nı ortalama oy oranı yüzde 39,6'da seviyesinde kaldı.

MİLLET İTTİFAKI ORANI
CHP, anketlerin ortalamalarında yüzde 27,1 ile ikinci parti olurken onu İYİ Parti yüzde 13,4 ile takip etti. DEVA Partisi yüzde 3,1 ile dikkat çeken bir orana ulaştı. Gelecek Partisi ise yüzde 1,7 oy topladı. Saadet Partisi yüzde 1,3 oy alırken Muharrem İnce'nin yeniden siyaset sahnesine çıktığı partisi Memleket Partisi yüzde 0,9 oy toplayarak beklentilerin altında kaldı. Böylece Millet İttifakı'nın iki ortağı CHP ve İYİ Parti toplamda yüzde 40,5 oy alırken henüz ittifakta yer aldığını beyan etmeyen Saadet Partisi'nin yüzde 1,3 oyu buna dahil edilmedi.

ocak anket seçim ittifak akp mhp chp seçim anketi anketler anket sonucu iyi parti gelecek deva memleket