O polis açığa alındı!

TAKİP ET

Adana'da uygulama sırasında 19 yaşındaki Ali'yi "dur" ihtarına uymadığı için arkasından vurarak öldüren polis tutuklandı.

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Sucuzade Mahallesi’nde dün öğleden sonra polisin uygulama yaptığı bir sokakta dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle Suriye uyruklu Ali El Hemdan adlı genç vurularak öldürüldü.

Dün gerçekleşen olayda ajanslar haberi ‘ayağından vuruldu’ şeklinde servis etmişti ancak sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Hemdan’ın kalbinden vurulmuş olduğu görülüyor.

VALİLİK: AÇIĞA ALINDI
Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada ise Hemdan’ın, uygulama noktasında “dur” ikazına uymayarak kaçtığı ve uyarı ateşi açılması sırasında “kazara” yaralandığı aktarıldı. Açıklamada, “Hastaneye sevk edilen A.H. yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. İlgili polis memuru, açığa alınmış olup adli ve idari tahkikat devam etmektedir.” ifadesi kullanıldı.

Adana'da Suriyeli Ali Hemdan adlı genci vuran polis F.K. sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada, "Olayın mahiyeti de gözetilerek, bir cumhuriyet savcımız tarafından bizzat yürütülen soruşturma kapsamında 27 Nisan 2020 günü saat 12.00 sıralarında Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı görevlilerce Güney Kuşak Bulvarı ile Obalar Caddesi kesişiminde uygulama yapıldığı sırada bir şahsın görevlileri görünce kaçmaya başladığı, polis ekibinin de yaya olarak bu şahsı kovaladığı, şahsa 'dur' ihtarında bulunulduğu, şahsın Sucuzade Mahallesi 30095 ile 30093 Sokak kesişiminde kendisini takip eden ekipte görevli polis memuru F.K.’nin görev silahından çıkan bir adet mermi ile göğüs bölgesinden yaralandığı, olay yerine gelen ambulans ile şahsın hastaneye kaldırıldığı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Şüpheli F.K. 'kasten öldürme' suçundan Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Tüm yönleriyle titizlikle yürütülen soruşturmanın safahat ve sonucundan gerektiğinde ayrıca bilgi verilecektir" denildi.