Nureddin Nebati'nin kurun düşüşüyle ilgili canlı yayında söylediği sözler: "Lan nasıl"

TAKİP ET

Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında doların düşüşüyle ilgili söylediği sözler sosyal medyanın gündemine oturdu. Nebati doların düşüşüne kimsenin müdahale etmediğini iddia ederken olaya "Lan nasıl" diye tepki verdiğini söyledi.

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye’nin yeni ekonomi stratejisine ve ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Doların artışının fiyatlara ve enflasyona etkisinin sorulması üzerine Bakan Nebati, endişe edilmemesi gerektiğini, “morallerinin bozulmadığını” söyleyerek “Bu normal, kurlar radikal bir düşüşten sonra salınımlarla normale dönecek. Tersine mutlu olduğumuz bir yer. Salınımı görüyoruz, piyasa oyuncularının davranışlarını okuyabiliyoruz. Keyfimiz yerinde. Çünkü çok dar bir piyasada ihtiyaçlarını karşılıyorlar.” dedi.

AHMET HAKAN'A SERT SÖZLER
Nebati, Ahmet Hakan’ın kendisine yönelttiği sorular üzerine “Ya şeytanın avukatlığını yapıyorsunuz ya da muhalefet partilerinin avukatlığını yapıyorsunuz” şeklinde konuştu.

MÜDAHALE İDDİALARINI TEKRAR YALANLADI
Daha önce kamu bankaları ve Merkez Bankası’nın 20 Aralık’ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kur korumalı vadeli TL mevduat hesaplarını açıkladığı akşam piyasaya müdahale edildiğini ve bu sayede bir gecede 18 seviyesinden 11 seviyesine indiği söylenmişti.

Bu haberlerin sorulması üzerine müdahale iddialarını reddeden Nebati şunları söyledi:
“Ne Merkez Bankası, ne dolaylı yoldan o gece hiçbir müdahalede bulunulmadı. Bir iddia söylüyorlar, başka bir şey. Kesinlikle hiçbir şartta o gece müdahale edilmedi.”
“Benim cebime bir lira girmedi. Küçük yatırımcılar çarpıldı. Sosyal medya, troller, bunlar sadece ve sadece AK Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanımıza yönelik, iktidardan devirmek için hedef alanların söyledikleri.”

“Cumhurbaşkanımızın konuşmasından sonra döviz düşüşünü gördüğümde kıpır kıpır oldum, arkadaşlara sordum biz bir şey yaptık mı? Yok efendim. Lan nasıl? Harika. 20 Aralık büyük bir geceydi. “

İKTİDAR, SEÇİME GİDERKEN DOLARI YÜKSELTMEYİ GÖZE ALIR MI
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Bugün dolar kurunda görülen artış, kurun 18 liradan inmesinin doğal salınımı. Her şey kontrol altında. Bir iktidar, seçime giderken dövizi yükseltmeyi göze alır mı? Türkiye’de herkes dolara bakar. Bilerek bunu yapıyorsa siyasal iktidar intihar ediyor demektir.” dedi.

YARINDAN İTİBAREN SAHALARA İNİYORUZ
Bakan Nebati, Ahmet Hakan’ın “fahiş fiyat tespitini yaptınız mı? Fahiş fiyat var mı?” sorusuna “var” yanıtını derdi.

Nebati “Yarından itibaren sahaya iniyoruz. Hazine ve Maliye’nin Maliye kısmı sahaya inerse fena iner. Doların düşmesinin fiyatlara etkisi olacak. Fiyatlar normale dönecek. Döviz kurundaki köpükler gittiği için 2022 yılı istikrarlı bir yıl olacak. Ocak ayından itibaren aylık olarak indirimleri göreceğiz. 2023’e girerken enflasyon diye bir konumuz kalmayacak.” dedi.

Kur korumalı mevduat sistemi nedir? Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan bir açıklama daha

nureddin nebati cnn türk ahmet hakan lan nasıl kurun düşmesi