Nureddin Nebati: Koyun eti yağlıdır, güzeldir, güç verir"

TAKİP ET

Nureddin Nebati, "Birileri koyun etinin kokudan dolayı yenmeyeceğini söylüyor. Koyun eti yağlıdır, güzeldir. Koyun eti güç verir. Koyun eti yağıyla sütüyle bu şehre de ülkeye de en güzel tadı verir" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün Mersin'de AKP Erdemli İlçe Başkanlığı ziyaretinde seçim otobüsünden yaptığı konuşmayla dikkat çekti.

Mersin'de milletvekili adayı olan Nebati, "Togg'u beğenmiyorlardı ya. 'Togg'u gelin size verelim, binin, bir tur atın' desek var ya takla ata ata gelirler. Ama 10-20 takla da atsan önce vatandaşımızla beraber bizler bineceğiz. O Togg'un güzelliğini, keyfini biz süreceğiz, vatandaşımızla beraber" dedi.

Nebati, konuşmasında ayrıca, "Buraya çok da imrenerek bakarak ama belli de ederek, acaba ben bu araca binebilir miyim diyerek insanları heyecanlandıran Togg'umuzla geldik" ifadelerine yer verdi.

"KOYUN ETİ YAĞLIDIR, GÜZELDİR, GÜÇ VERİR"

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerine rağmen dana etinin yüksek fiyatları nedeniyle halkın ulaşamadığı bir dönemde, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yaptığı koyun eti açıklamaları tepkilere yol açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP ve MHP milletvekillerine "safranlı pilav eşliğinde mantar soslu dana fileto"yla verdiği iftar yemeğinin ardından bir televizyon yayınında konuşan Nebati, "Türkiye'de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım" ifadelerini kullanmıştı. Nebati'nin bu sözleri tepkilere neden olmuştu.

Bugün Mersin'de yaptığı konuşmada da koyun eti açıklamalarına devam eden Nebati, "Geçen televizyonda koyun eti yiyelim, birileri koyun etinin kokusundan dolayı yenmeyeceğini söylüyor dedim. Koyun eti yağlıdır, güzeldir. Koyun eti güç verir. Koyun eti yağıyla sütüyle bu şehre ve ülkeye en güzel tadı verir. Dolayısıyla koyun keçilerimizle, hayvancılığımızla Mersin'de en iyi yere gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Nureddin Nebati Koyun eti