Nureddin Nebati: "Enflasyonu düşürmek yerine büyümeyi tercih ettik, bu sistemde dar gelirliler hariç herkes kar ediyor"

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonu düşürmek için çok sert tedbirler alabilirdik, biz büyümeyi tercih ettik. Bu sistemde dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar, çarklar dönüyor" açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP'nin Kızılcahamam'da haftasonu gerçekleştirdiği kampta ekonomiye ilişkin sunum yaptı. Nebati, enflasyona ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

Türkiye’de ekonomi yönetiminin enflasyonu düşürmek için sert tedbirler almak yerine büyümeyi tercih ettiğini belirten Nebati, "Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar" dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin yazısına göre Nureddin Nebati şu ifadeleri kullandı:

"Dövizi düşürmek için yüksek faiz artışı yapabilirdik. Ama o zaman üretim bundan olumsuz etkilenirdi. Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Yoksa enflasyonu düşürmek için çok sert tedbirler alabilirdik. Yüksek faiz artışı yapardık. O zaman üretim dururdu. Kur korumalı TL’ye geçerek bir yandan doları frenledik. Diğer yandan üretimi ve büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor. Büyümeyi tercih ettiğimiz için büyüme rakamları iyi geliyor, büyüme istihdama da olumlu olarak yansıyor. Ama biz dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik gelirlerini arttırıcı düzenlemeler yapıyoruz. Böylece onları enflasyonun karşısında korumaya çalışıyoruz."

enflasyon nebati ekonomi dar gelirli nureddin nebati akp