Nureddin Nebati, Ahaber canlı yayınında yabancı bir ülkenin bakanıyla yaptığı sohbeti paylaştı: "Biz bu enflasyonla sokağa çıkabiliyoruz, ama siz çıkamıyorsunuz" dedim

TAKİP ET

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Nebati'nin yabancı bir bakanla yaptığı sohbeti anlattığı anlar programa damga vurdu.

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ahaber'in canlı yayın konuğu oldu. Bir süredir ekranlardan uzak kalan Nebati'nin canlı yayında paylaştığı bir konu, canlı yayına damgasını vurdu.

Yabancı bir ülkenin bakanıyla sohbet ettiklerini paylaşan Nebati şunları söyledi:

"Yabancı bir ülkenin bakanıyla sohbet ediyoruz. 'Ya sizin enflasyon çok yüksek' dedi, 'Doğru, ama ben bu enflasyonla sokağa çıkıyorum siz %10'luk enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz' dedim."

Nebati'nin bu sözleri programda yaptığı konuşmaların önüne geçerken, enflasyon konusundan Türkiye'ye dışarıdan bakıldığında da sorunun ne denli büyük olduğu birinci ağızdan itiraf edilmiş oldu.

ERDOĞAN YASAK GETİRDİ İDDİASI

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, göreve geldiği ilk günlerde canlı yayın ve televizyon programlarına yoğun bir şekilde katılım sağlıyordu. Nebati'nin katıldığı her program ve yapmış olduğu her açıklama hafızalara kazınıyor ve kamuoyunda epeyce yankı buluyordu.

Kendine has üslubu ve fizik diliyle yaptığı açıklamalar, Güldür Güldür gibi programlarda parodilere konu edindi.

"Gözlemlerime bakın, gözlerimdeki ışıltıyı görüyor musunuz" sözleri hâlâ konuşulmaya devam ediyor.

Güldür Güldür'den Nureddin Nebati skeci: Böyle ti'ye aldılar!

Güldür Güldür'de Nureddin Nebati skeci yayınlandı, bakandan yanıt geldi

Nebati'nin programlara yoğun katılımı aniden durdu.

Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Canlı yayınlara ara verin" talimatı geldiği ve Nebati'nin zorunlu konular haricinde açıklama yapmasının istenmediği iddia edildi.

Bu iddiaları doğrular şekilde, ekranlardan uzak kalan Nebati, bu gece Ahaber canlı yayınıyla yayınlara geri dönmüş oldu.

Program sırasında ekonomiye ilişkin değerlendirmeler yapan Nebati'nin yabancı bir ülkenin bakanıyla yaptığı sohbeti paylaşmak isterken, Türkiye'deki enflasyonun yüksekliğini vurgulaması programa damgasını vurdu.

İşte Nebati'nin o sözleri:

nureddin nebati kimdir nureddin nebati nureddin nebati ahaber ahaber