Nijerya'da dini mesaj paylaşılmasını eleştiren Deborah Samuel isimli kadın öğrenci katledildi

TAKİP ET

Nijerya'nın Sokoto şehrinde yaşayan üniversite öğrencisi Deborah Samuel, WhatsApp grubuna "Grubumuz ödevler, testler, sınavlar için oluşturuldu; dini mesajlar için değil" mesajı attığı için sopa ve taşlarla dövülüp yakılarak öldürüldü.

Nijerya'nın kuzeybatısında bulunan Sokoto eyaletinde, 12 Mayıs Perşembe günü akılalmaz bir olay yaşandı.

Deborah Samuel isimli üniversite öğrencisi genç kız, öğrencilerin yer aldığı WhatsApp grubuna "Grubumuz ödevler, testler, sınavlar için oluşturuldu; dini mesajlar için değil" yazdığı için linç edildi.

Mesajı nedeniyle islama hakaret ettiği iddiasıyla taş ve sopalarla dövülüp yakılarak öldürüldü. Shehu Shagari Eğitim Koleji adlı üniversite, Deborah Samuel'in mesajı nedeniyle öldürüldüğü doğrulandı.

Polis sözcüsü Sanusi Ebubekir, paylaşım üzerine okuldaki öğrencilerin ayaklandığını, üniversite yönetiminin de Samuel'i güvenli bir odaya yerleştirerek korumaya aldığını söyledi. Sözcü, öfkeli öğrencilerin daha sonra zor kullanarak Samuel'i odadan çıkardığını, taş ve sopayla döverek öldürdüğünü ve öğrenciyi ateşe verdiğini belirtti.

OKUL KAPATILDI
Polis, kimliğini açıklamadığı iki öğrencinin tutuklandığını duyururken, Sokoto Valisi Aminu Tambuwal da olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yetkililer polisin olay yerinde incelemelere devam ettiğini ve okulun kapatıldığını da belirtti.

nijerya deborah samuel öğrenci üniversite whatsapp mesajı