Nihat Hatipoğlu'ndan yarışma programları fetvası!

TAKİP ET

Ramazan ayında yaptığı iftar ve sahur programlarıyla bilinen ilahiyatçı profesör Nihat Hatipoğlu, yarışma programlarından kazanılan para için "fetva"da bulundu. Hatipoğlu, "Yarışmalardan kazanılan para haram mıdır?" sorusuna cevap verdi.

ATV ekranlarında Ramazan ayında yaptığı iftar ve sahur programları ile bilinen ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, yarışma programlarından kazanılan para için "fetva"da bulundu.

Hatipoğlu, Sabah gazetesindeki köşesinin "Soru-Cevap" kısmında, "Yarışmalardan kazanılan para haram mıdır?" sorusuna cevap verdi. 

Hatipoğlu, şu cevabı verdi:
"Yarışmada herkes ortaya para koyuyor ve sonunda biri bu parayı alıp gidiyorsa haram olur, kumar olur. Bilginizi ölçen bir yarışma ise televizyon ya da sponsor bu ödülü veriyorsa haram değildir.."

NİHAT HATİPOĞLU KİMDİR?
İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, 1955 yılında Diyarbakır'da doğdu. Diyarbakır, Siirt ve Malatya'da ilkokulu tamamladı. 1975'de Uşak İmam-Hatip Lisesi'ni ve Uşak Lisesi'ni bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamladı. Aynı fakültede Hadis Ana Bilim dalında 'Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü' adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında Doçent, 2012 yılında da Profesör oldu.

Hali hazırda Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun 21 Nisan 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararıyla YÖK üyeliği görevi de uzatılmıştı. Yeniden ataması yapılan Hatipoğlu, YÖK üyeliğine 11 Mart 2017 tarihi itibarıyla getirilmişti.



 

 

nihat hatipoğlu araştırma fetva