New York Times'dan Türkiye için çarpıcı iddia!

TAKİP ET

ABD'nin büyük gazetelerinden birisi olan New York Times, Türkiye'de ki ölüm sayılarının resmi açıklamalardan daha fazla olabileceğini yazdı.

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, İstanbul’daki ölüm kayıtlarına dayanarak yazdığı haberinde, Türkiye'nin koronavirüsten resmi rakamlar ve söylenenlerden çok daha büyük bir felaketle karşı karşıya olduğunu yazdı.

Habere göre; son iki yılın haftalık ölüm ortalamalarına bakılınca, 9 Mart-12 Nisan arasındaki süreçte sadece İstanbul’da beklenenden 2 bin 100 daha fazla ölüm kayıtlara girdi. Bu sayı, yetkililerin o dönemde tüm Türkiye için açıkladığı corona virüsü ölümlerinden çok daha fazla.

New York Times tüm bu ölümlerin doğrudan corona virüsüne bağlanamayacağını belirtirken, sayıların salgının başlangıcıyla tesadüf eden ölümlerde çarpıcı bir artışı gösterdiğini yazdı. NYT, bunun “pandemi sisini dağıtmak ve gerçek zamanlı olarak verdiği zararı değerlendirmek için araştırmacılar tarafından başvurulan ilk gösterge” olduğunu yazdı.

Hükümetin Covid-19’dan ilk ölümü 17 Mart’ta açıkladığını hatırlatan haberde, New York Times tarafından derlenen istatistiklerin o dönemde İstanbul’daki tüm ölüm sayılarının önceki ortalamaların çok daha üstünde olduğunu gösterdiğini yazdı. Gazete bu durumun ise virüsün bu tarihten birkaç hafta önce Türkiye’ye ulaştığının göstergesi olduğunu aktardı.

abd times nyt corona korona covid19 covid-19