Nevzat Tarhan, İstanbul Sözleşmesi'nin ensest ilişkilerin önünü açtığını ileri sürdü

TAKİP ET

Neslican Tay'ın vefatının ardından skandal yorumlarda bulunan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan, İstanbul Sözleşmesinin ensest ilişkilerin önünü açtığı yorumunda bulundu.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan, TBMM Kadına Karşı Şiddetin Araştırılması Komisyonu’nda konuştu. Tarhan, İstanbul Sözleşmesi’nin ensest ilişkilerin önünü açtığını söyledi.

Kadına karşı şiddetin nedenlerinin araştırılması için kurulan TBMM Araştırma Komisyonu’nda farklı üniversitelerde görev yapan akademisyenler kadına karşı şiddetin durdurulması ve kadın-erkek eşitliğinin sağlanması için neler yapılması gerektiği hakkında konuştu. 

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan, İstanbul Sözleşmesi’nin ensest ilişkilerin önünü açtığını, kadın ve erkeğin eşit olmadığını savunan bir konuşma yaptı. 

Muhalefet partilerin kadın milletvekilleri Tarhan’a tepki gösterdi. 

TOPLUMSAL CİNSİYET ROLLERİ MUZ GİBİ
Nevzat Tarhan yaptığı konuşmada İstanbul Sözleşmesi’nde geçen toplumsal cinsiyet rollerini muza benzetti. 

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre Tarhan sunumunda şunları söyledi; 

“Kadın ve erkek biyolojik olarak eşit değil; çünkü birinde testosteron hormonu, birinde östrojen hormonu var. Yani matematiğe karşı çıkıyorsanız çıkabilirsiniz ama biyolojik olarak kadın beyni erkek beyninden farklı. Sözleşmede cinsiyetle ilgili tanım net değil. Rol kavramını belirsiz bırakmış, belirsiz bıraktığı için herkes kendisine göre anlıyor, muz gibi, insan ne yerse ona benzetiyor. Böyle bir cinsiyet rolü.”

Tarhan, İstanbul Sözleşmesi’nin ensest ilişkileri de beraberinde getireceğini öne sürerek, “Biz eğer öyle bir karar vereceksek, ensestin önünü açıyorsak, buyurun, isteyen yapsın bunu. Biz şimdi, şu anda eğer böyle bir kararla toplumda kültürel değişimle ilgili bir karar veriyorsak gelecekte bizi bu bekliyor, ben bunu demek istiyorum” ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ VEKİL KORUDU 
Nevzat Tarhan’ın skandal sözlerine CHP’li Gamze Taşcıer tepki gösterdi. 

Taşcıer, Tarhan’ın daha önce Diyanet Tv’de söylediği “100 öğrenciden 47’si kız öğrenci. Okutmanın arkasında evlilik karşıtlığı var” sözlerini hatırlatarak Tarhan’ın gerici açıklamalarını kabul etmeyeceklerini açıkladı. 

Bu konuşmanın üzerine AKP’li Öznur Çalık, “Sizi tanıyan bir insan olarak insan hakları ve kadın hakları konusundaki hassasiyetinizi, aileye hassasiyetinizi biliyorum” diye konuşarak Tarhan’ı savundu.

NESLİCAN TAY MESAJI TEPKİ ÇEKMİŞTİ 
Nevzat Tarhan’ın,  üç kez kanser tedavisi görüp, 2019 yılında çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybeden Neslican Tay hakkında attığı mesaj da tepki toplamıştı. 

Tarhan, Twitter hesabından Neslican Tay için şu sözleri paylaşmıştı,

“Neslican Tay kızımız çok çile çekti ama ümidini kaybetmedi, ölümle yüzleşebilseydi ölüm bilincine sahip olsaydı, seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı dinlerin hayata anlam katma ve teselli gücünden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmezdi diye düşündüm."

neslican tay nevzat tarhan istanbul sözleşmesi