Netflix'in olmadığı 4 ülke

TAKİP ET

193 milyondan fazla abonesi olan Netflix'in neredeyse tüm dünyada hizmet veriyor. Koca gezegende sadece 4 yerde ise Netflix yok.

Online video akış hizmeti sunarak hızla tüm dünyaya yayılan Netflix dünya çapında en popüler platform olarak dikkat çekiyor. 29 Ağustos 1997'de kurulan Netflix, 2 buçuk milyon dolarlık yatırım alarak işe başlamıştı. Daha sona 16 milon dolarlık bir yatırım daha alarak DVD satış ve kiralama konseptiyle piyasaya açıldılar.

Eylül 1999'da aylık abonelik konseptine geçtiler. Yavaş yavaş büyüyen Netflix halka açılınca daha da hızlı büyümeye başladı. DVD'nin çağı bitince 2007'de internetten kirala izle metoduna geçiş yapıldı. Daha sonra da günümüzdeki halini aldı.

193 MİLYON ABONE
2009'da 10 milyon aboneye ulaşan Netflix, ücretli abonelik yöntemiyle 2016 yılı itibariyle Türkiye dahil 130 ülkeye yayıldı, toplamda 190 ülkeden erişilebilir oldu. 2020 yitibariyle 193 milyon kişi ücret ödeyerek Netflix'e abone olmuş durumda.

NETFLİX'İN OLMADIĞI 4 ÜLKE
HaberGlobal'de yer alan habere göre Netflix, dünya üzerinde sadece 4 yerde yok. Bunlardan biri Çin Halk Cumhuriyeti.

Netflix olmayan diğer bir ülke ise Kuzey Kore.  İç savaşın devam ettiği Suriye ise Netflix'in olmadığı 3. ülke.  Bu 3 ülke dışında Netflix ayrıca işgal altındaki Kırım'da da yok.

netflix türkiye film dizi medya