Necip Hablemitoğlu cinayetinin şüphelisi Nuri Gökhan Bozkır Türkiye'de

TAKİP ET

FETÖ yapılanmasını deşifre eden ve Ankara'da evinin önünde uğradığı suikast sonucu öldürülen Doç. Necip Hablemitoğlu'nun katil zanlısı olduğu iddia edilen Nuri Gökhan Bozkır, MİT'in Ukrayna'daki operasyonuyla Türkiye'ye getirildi.

FETÖ lideri Fetullah Gülen ve Alman Vakıfları davalarının raporlarını hazırlayan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda katledilmişti.

Cinayetin kilit isimlerinden olduğu iddia edilen Nuri Gökhan Bozkır, 2019'da Ukrayna’da yakalanmıştı. Türkiye’nin iade talebi sonrası başlayan süreç geçen hafta sonlandırıldı.

Kırmızı bültenle aranan Nuri Gökhan Bozkır, MİT tarafından Ukrayna’da Türkiye’ye getirilerek Emniyet’e teslim edildi.

18 Aralık 2002 yılında evinin önünde suikasta uğrayan Doç. Necip Hablemitoğlu, FETÖ'nün devlet içerisindeki kadrolaşma çalışmalarını anlattığı "Köstebek" isimli kitabını yayınlamıştı.

ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU: AVUKATIMIZA İLETİLEN BİR ŞEY YOK
Merhum Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Biz canımızdan olup, hayal bile edemeyeceğiniz zor bir 20 yılı tamamladık. Adalete, devlete inancımızı ve güvenimizi kaybettik. Ayrıca ne ailemize, ne avukatımıza iletilen herhangi bir şey yok. Süreci, yaşadıklarımızı bilemezsiniz. O yüzden yorumlarınıza dikkat ediniz" dedi.

Necip Hablemitoğlu, 19 yıl önce bugün suikaste uğradı! Necip Hablemitoğlu kimdir?

necip hablemitoğlu cinayet nuri gökhan bozkır ukrayna türkiye mit