Necip Hablemitoğlu, 19 yıl önce bugün suikaste uğradı! Necip Hablemitoğlu kimdir?

TAKİP ET

Alman vakıflarının Türkiye'deki faaliyetlerini ve FETÖ yapılanmasını deşifre eden, Türkiye'nin yetiştirdiği en kıymetli bilim insanlarından biri olan Necip Hablemitoğlu, 19 yıl önce bugün, 18 Aralık 2002 yılında suikaste uğradı. Ölümünün üzeri örtüldü, dosya faili meçhul olarak bırakıldı.

Türkiye'de Alman Vakıflarının çalışmaları ve FETÖ'nün devleti ele geçirme çalışmalarıyla ilgili ilk yazılı faaliyetleri yürüten ve bu alanda parmakla gösterilen isimlerden biri olan Araştırmacı Yazar Doç.Dr. Necip Hablemitoğlu 18 Aralık 2002 tarihinde Ankara'da suikaste uğramıştı.

FETÖ'nün tüm kirli planlarını ve yüzünü deşifre eden Hablemitoğlu, çalışmalarını Köstebek isimli kitabında eserleştirmişti. Hablemitoğlu kitabın basımından kısa bir süre önce hain bir suikaste kurban edilmişti.

ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU'NDAN PAYLAŞIM
Necip Hablemitoğlu'nun ölüm yıldönümüne ilişkin eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, sosyal medya hesabından paylaımda bulundu. Hablemitoğlu, "#18Aralık2002 48 yaşında bir baba, evlat, eş, kardeş, dost çalındı bizden. 19 yıl dile kolay, yaşamaya zor. Geçiyor; yaşatmaya, anlatmaya, çokça yarayı sarmaya çalışarak. İzleyicisi çok memlekette sorumlusu da sorumsuzu da izliyor. Her şey bıraktığından da kötü…" ifadelerini kullandı.

NECİP HABLEMİTOĞLU SUİKASTİ FAİLİ MEÇHUL OLARAK KALDI
Köstebek isimli kitabı ölümünden sonra basılmıştır. Cinayet sonrasında Necip Hablemitoğlu’nun elektronik postasına ve telefonuna gelen tehdit telefonları emniyet mensuplarınca incelenmek üzere alınmıştır. Ailesinin İçişleri Bakanlığı aleyhine Ankara 5’inci İdare Mahkemesi’nde açtığı dava neticesinde, İçişleri Bakanlığı 40 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi. İçişleri Bakanlığı, savunmasında Necip Hablemitoğlu’nun cinayetini “adi bir cinayet vak’ası” olarak değerlendirdiğini bildirmişti. Ayrıca cinayetin üzerinden 7 sene geçmesine rağmen İçişleri Bakanlığı hâlâ “hazırlık soruşturmasının” sürmekte olduğunu bildirmektedir.

ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU'NUN ÇARPICI İFADESİ,
Şengül Hablemitoğlu, eşinin suikaste uğrası sonrasında savcılığa verdiği ifadesinde kendilerine gelen tehditleri şöyle anlatmıştı:

“1997 Mart’ından sonra Fetullah Gülen ile ilgili birtakım kasetler yayınlamaya başlayınca, eşime karşı telefonla e-maille tehditler ve hakaretler yoğun şekilde arttı. 2001 yılı içinde gelen bir mailde, ‘seni çok iyi tanıyoruz, her gün nereye gidip geldiğini biliyoruz, bir gün ensende kurşun hissedeceksin’ yazıyordu. Bundan sonra gelen çeşitli maillerde de ‘Hocaefendiyle uğraşma, sen ateist bile değilsin, sonunda cezanı bulacaksın’ gibi çok sayıda tehdit aldık.”
“Eşimin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurumsal olarak birçok kademesinde özellikle emniyet güçleri bazında Fetullahçı yapının olduğu yönünde fikirleri vardı. Hemen hemen tüm makalelerinde ve en son yayınlanmayan kitabında, bu Fetullahçı yapılanmayı ortaya çıkarmaya yönelik yazılar yazıyordu. Bu nedenle kendisinin yoğun olarak bu grup tarafından tehdit edildiğine inanıyorum.”

32.GÜN'DE FETÖ'NÜN KİRLİ YÜZÜNÜ AÇIKLAMIŞTI

 

Necip Hablemitoğlu'nun FETÖ'nün kirli yüzünü Türkiye'ye anlattığı program sonrasında tehditler almaya başlamıştı. 

BATUHAN ÇOLAK 19 ARALIK 2017 TARİHLİ YAZISINDA HABLEMİTOĞLU DOSYASININ YENİDEN AÇILMASI ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU
18 Aralık 2002... Türkiye gerçek bir aydınını, münevverini, Necip Hablemitoğlu'nu kaybetti. Kimsenin Fethullah Gülen'e toz konduramadığı yıllarda, örgütün gerçek yüzünü tüm detaylarıyla, belgeleriyle yazılı kitap haline getiriyor, televizyonlarda haykırıyordu. Hain bir şekilde katledildiğinde üzerinde çalıştığı iki önemli konu vardı. Birincisi Gülen cemaatinin yasa dışı faaliyetleri, ikincisi ise Alman vakıflarının Türkiye aleyhindeki çalışmalarıydı.
Ölümünün üzerinden geçen 15 yılda her dediği doğru, her söylediği gerçek çıktı.
Şimdi kendisini yeni keşfeden yandaşlar, görüntülerini televizyonlarda döndürüyor.
Oysa cinayet, hâlâ faili meçhul olarak kenarda duruyor, bu konuyu kimse konuşmuyor.
Gerçek bir Türk aydınıydı, gerçek bir bilim insanıydı, Türkiye için çok büyük bir değerdi.

NECİP HABLEMİTOĞLU KİMDİR
Evli ve iki kız çocuğu babası olan Necip Hablemitoğlu Türkiye dışındaki Türk topluluklarının yakın tarihi ile ilgili olarak çalışmalar yapmıştır. Orta Avrupa ve Balkanlar’da Türk eserleri, Türk azınlıkları ve Türk şehitlikleri konularında alan çalışmaları yürütmüş, ve bu konularda çeşitli projelerde aktif rol almıştır. Çalışma alanına ilişkin çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Hablemitoğlu, öldürüldüğü 18 Aralık 2002 tarihine kadar Ankara Üniversitesi’nde doktor öğretim görevlisi olarak yirmi yıl süresince Atatürk ilkeleri ve devrim tarihi derslerini verdi.

Kendisi gibi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu ile evli olan Necip Hablemitoğlu, Kanije (Kanije, Osmanlı devletinin en batıdaki kalesi) ve Uyvar (Uyvar, Osmanlı’nın en kuzeydeki kalesi) adında iki kız çocuk babası idi. Necip Hablemitoğlu, 1977 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. 1977-1978 yıllarında “Dilde, Fikirde, İşde Birlik” adlı aylık bir dergi yayımladı. Uzun yıllar çeşitli kuruluşlarda basın müşaviri olarak çalıştıktan sonra Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktora yaptı.

necip hablemitoğlu hablemitoğlu suikast cinayet faili meçhul alman vakıfları fetö fetullah