NATO Genel Sekreteri: Hiçbir müttefik Türkiye kadar 'mülteci' kabul etmedi, o yüzden Türkiye önemli

TAKİP ET

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, "Hiçbir müttefik Türkiye kadar 'mülteci' kabul etmedi, o yüzden Türkiye önemli" dedi.

Türkiye, sığınmacıların geri gönderilmesini ve kaçak girişleri tartışırken, NATO'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Washington’daki Georgetown Üniversitesi’nde katıldığı bir etkinlikte Türkiye hakkında konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Hiçbir müttefik Türkiye kadar 'mülteci' kabul etmedi, o yüzden Türkiye önemli" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Irak ve Suriye sınırında IŞİD’in bozguna uğratılmasında kilit rol oynadığını savunan Stoltenberg, ‘‘Başka hiçbir müttefik Türkiye kadar mülteci kabul etmedi. O yüzden Türkiye önemli. Bazı farklılıklar, anlaşmazlıklar var ancak bunları NATO çerçevesi kapsamında ele almalıyız’’ diye konuştu.

Ayrıca S-400 konusuna değinen Stoltenberg, “zor bir konu” dedi. Stoltenberg, ‘Tabii ki savunma satın alımları hakkında karar vermek ulusal bir yetkidir. Aynı zamanda benim söylediğim ve NATO için önemli olan, bu kabiliyetlerin, ki bu noktada S-400 sisteminden bahsediyoruz, NATO’nun sistemleriyle uyumlu çalışması, NATO’nun hava misyonuna entegre olabilmesidir’’ ifadelerini kullandı.

nato suriyeli türkiye sığınmacı mülteci kaçak