NASA, Türkiye'deki orman yangınlarının uydu görüntülerini paylaştı!

TAKİP ET

Dünya genelinde sıcaklık artışlarında ciddi yükselme gözlemlendiğini belirten NASA, yangın bölgelerinden uydu görüntülerini paylaştı ve Türkiye'de sürmekte olan yangınlarla ilgili açıklamada bulundu. 

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA), dünya genelinde bir sıcaklık artışının yaşandığına dikkat çekti. Yangın bölgelerinin uydu görüntülerini yayınlayan NASA, “Yangınlar hala kuvvetli rüzgarlar, 40 santigrat derecenin üzerindeki hava sıcaklıkları ve düşük nem ile besleniyor” açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz ay hem Yunanistan hem de Türkiye’de ulusal sıcaklık rekorları kırıldığını ifade eden NASA, resmî sitesinde yer alan yazıda Türkiye’de sürmekte olan yangınlar için “Şiddetli bir sıcak hava dalgasının ve aylarca süren kuru havanın ortasında Türkiye, son yılların en kötü orman yangınlarından bazılarıyla karşı karşıya” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan NASA,  Güney Avrupa’nın büyük bir bölümünün 1980’lerden beri görülmeyen aşırı sıcaklar ile kavrulduğunun belirtti ve Yunanistan ve Lübnan’da da yangınların sürmekte olduğuna dikkat çekti.

nasa orman yangın uydu görüntüsü