Nagehan Alçı'dan Fatih Altaylı'ya: FETÖ ile en sert mücadelelerden birini ben verdim

TAKİP ET

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, "Fetullah Gülen ve Cemaatine övgüler düzüyorlardı" diyerek Nagehan Alçı'ya göndermede bulunmuştu. Altaylı'nıın sözlerine yanıt veren Alçı, "FETÖ ile en sert mücadelelerden birini de ben verdim. Bu konuda en önde bayrak taşıyan insanlardan biriyim" dedi.

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, köşe komşusu Fatih Altaylı ile arasında geçen polemik hakkında yeni açıklamalar yaptı.

Nagehan Alçı, Fatih Altaylı'nın “Bundan birkaç sene öncesine kadar bizim “Bunların amacı başka, bunlar tehlikeli, inanç özgürlüğü başka devlette örgütlenmek, yapılanmak başka” diyerek tehlikeye dikkat çektiğimiz zamanlarda Fetullah Gülen ve Cemaatine övgüler düzüyor, bizi yalan söylemekle, bizi abartmakla suçluyorlardı” sözlerine yanıt verdi.

"EN SERT MÜCADELE VEREN BİRİSİYİM"
Alçı, "Benim FETÖ hadisesine nasıl baktığım herkesin malumu. Ama bu yapının bir çete olduğunu tespit ettiğim 2013’ten itibaren Fetullahçı örgütle ekranlarda en sert mücadelelerden birini de ben verdim. Bu konuda en önde bayrak taşıyan insanlardan biriyim" dedi.

FETÖ SÖZLERİ GÜNDEM OLDU
Nagehan Alçı'nın açıklamalarının ardından geçmişte FETÖ'ye yönelik açıklamaları gündem oldu. Alçı videoda şu ifadeleri kullanıyor:

"Milyonların gönlünde taht kurmuş Fethullan Gülen'in kendi vatanından uzak durmasının anlamsız olduğunu düşünüyorum.  Sayın Fetullah Gülen'in elbette kendi takdiri, kendi nazik üslubuyla Türkiye'ye zarar verebileceği endişesi taşıdığını söyledi. Ben onun sözlerine saygı duyuyorum. Ama bence Fetullah Hoca Efendinin kendi vatanından uzak durması asıl Türkiye'ye zarar veriyor. Onu sevenlerinden ayırıyor. Aksine dönerse Türkiye'ye, bir husumet varmış gibi gösterenlere, özellikle Ergenekon Davasının altını boşaltmak isteyenlere çok güzel cevap olur."

nagehan alçı fetö fatih altaylı habertürk