Naci Görür'ün, Kahramanmaraş için önlem alınması çağrısında bulunduğu ortaya çıktı: "Bu bölge için ciddi bir risk mevcut"

TAKİP ET

Naci Görür'ün, Kahramanmaraş için önlem alınması çağrısında bulunduğu ortaya çıktı: "Kahramanmaraş yöresine artık dikkatli bakmak lazım. Oralara da stres transferi olmuş olabilir. Burası depreme gebe bir yer. Şimdiden zarar azaltıcı önlemlere başvurulması lazım."

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntı Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedildi. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, paylaştığı uyarı mesajında, "Arkadaşlar, deprem bölgesinde iseniz evi terkedin. Artçı depremler büyük olacaktır" dedi. 

Görür, 2019 yılında katıldığı bir programda Kahramanmaraş bölgesine dikkat çekmiş ve riskli bölge olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi yakınlarında 26 Temmuz 2022 yılında 4,4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve Prof. Naci Görür, 26 Temmuz 2022 yılında Kahramanmaraş'taki son deprem sonrası riskli bölgeyi açıklamıştı.

"2019 YILINDA UYARMIŞTI"

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür yine 2019 yılında katıldığı bir canlı yayında, deprem bölgesine ve bölgeye dikkat çekerek, "Doğu Anadolu fayı uzun zamandır suskun. Kahramanmaraş civarında 1500 yıllarından itibaren deprem olamdı. Bu bölge için ciddi bir risk mevcut" demişti. 

"EVİNİZİ TERK EDİN"

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te yaşayan vatandaşları uyardı. Görür, yıkılmayan binalardaki kişilerin, artçı sarsıntılar nedeniyle dışarıda olmasını gerektiğini söyledi. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Görür, "Arkadaşlar, deprem bölgesinde iseniz evi terkedin. Artçı depremler büyük olacaktır, hasarlı evleriniz yıkılabilir. Geçmiş olsun. Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara şifa dilerim" dedi. 

Naci görür haber gündem deprem kahramanmaraş