Naci Görür'den İstanbul uyarısı: İstanbul nüfusunun üçte biri göçük altında kalabilir"

TAKİP ET

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremine ilişkin uyarılarda bulundu. Görür, önlem alınmadığı takdirde İstanbul'un nüfusunun üçte birinin göçük altında kalabileceğini belirtti.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem felaketi, uzmanların yeni uyarılarına neden oldu. En büyük endişe ise olası bir Marmara depremi ve bu depremin sonuçları. Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

NTV'nin haberine göre, Prof. Dr. Görür, olası bir Marmara depreminin sonuçlarına karşı uyararak İstanbul nüfusunun üçte birinin göçük altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Görür, Marmara depreminin vurması durumunda Türkiye'nin ekonomik ve siyasi bağımsızlığının biteceğini söyleyerek "Komplo teorisi gibi bir şey değil bu." dedi.

5 MİLYON İNSANI DOĞRUDAN ETKİLEYECEK

100 bin yapının göçeceğini ifade eden Görür, bu yapıların 1 milyon daireye eşit olduğunu ve her dairede 5 kişinin olduğunu varsayarak 5 milyon insanın doğrudan etkileneceğini dile getirdi. "Marmara depremi olduğu takdirde Marmara bölgesi ekonominin çarkları durur. Marmara bölgesi diz üstü çöker." diye konuşan Görür, şunları söyledi:

"Marmara bölgesi diz üstü çökerse Türkiye durur, nefesi kesilir. Çünkü Türkiye'nin ekonomisi, ticareti ve üretim özelliklerinin can damarı Marmara bölgesidir. O zaman Türkiye duraklar ve ekonomik olarak bağımsızlığını kaybeder."

Görür, şehirlerin hızla depreme dirençli hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak "Eğer bu ülkenin insanları bu topraklarda ebediyyen yaşayacaklarsa, depremde yıkılmayacak, ayakta duracak yerleşim alanlarını oluşturmak zorundalar." dedi.

Naci Görür İstanbul