"Mutabakat metninde Atatürk yok" eleştirisine İYİ Parti'den yanıt

TAKİP ET

Muhalefet partilerinin açıkladığı 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'in mutabakat metninde Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin geçmemesi tepki çekmişti. İYİ Parti'den sözkonusu tepkilere yanıt geldi.

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakat metninde Atatürk'ten söz edilmemiş olmasına ilişkin gelen tepkilere yanıt verdi.

Sözcü yazarı Ruhat Mengi'ye konuşan Erdem, "Mustafa Kemal Atatürk'ün yer almaması konusunda herhangi bir kötü niyet yahut herhangi bir art niyet olamaz" dedi.

Erdem, şu ifadeleri kullandı:
“Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kurucu değerleri, İYİ Parti bakımından hiçbir surette üzerinde en ufak konuşulması mümkün olmayan konular. Dolayısıyla bu metinde Mustafa Kemal Atatürk'ün yer almaması konusunda herhangi bir kötü niyet yahut herhangi bir art niyet olamaz. Belki yazılmadı ama 6 parti için de en ufak bir şekilde ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün her türlü ilkesine saygımız, bağlılığımız tartışılmaz, öyle söyleyeyim. Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün temel ilkeleri metinde var. Yani Mustafa Kemal Atatürk daha Kurtuluş Savaşı esnasında, daha TBMM kurulmadan, daha doğrusu cumhuriyet kurulmadan dahi en ufak hareketini yahut savaşta alacağı her kararı bile TBMM'ne, vekillere, Ankara'da topladığı halkın temsilcilerine soran bir lider. Biz de burada bu ilkelerde yine milletin meclisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni güçlendiriyoruz”

atatürk iyi parti chp deva gelecek saadet güçlendirilmiş parlamenter sistem sistem mutabakat