Mustafa Önsel'den oğlu İstemihan Önsel'e veda mesajı

TAKİP ET

FETÖ'nün Ergenekon ve Balyoz kumpasları mağduru Mustafa Önsel, hayatını kaybeden oğlu İstemihan Manas Önsel için veda mesajı paylaştı. Önsel, "Çipil gözlüm! Dün gasilhanede seni bizzat yıkadım. Hala yakışıklıydın, ama buz gibiydin oğlum!" ifadelerini kullandı.

TSK'nın şerefli subaylarından, Ergenekon ve Balyoz kumpasları mağduru Mustafa Önsel'in kalp krizi sonucu yaşamını yitiren oğlu İstemihan Manas Önsel, dün defnedilmişti. Mustafa Önsel, oğlu için sosyal medya hesabından veda mesajı yayınladı.

Mustafa Önsel'in oğlu İstemihan Manas Önsel hayatını kaybetti

Mustafa Önsel'in oğlu İstemihan Manas Önsel son yolculuğuna uğurlandı



Önsel, oğlu için şu sözleri kullandı;
"Ey çirkin adamın yakışlı oğlu! 23 yıla neler sığdırdın? Hukuk, Milli judoculuk, başta piyano olmak üzere bir çok müzik aletini kullanmak, herkesin yardımına koşan bir insan! Çipil gözlüm! Dün gasilhanede seni bizzat yıkadım. Hala yakışıklıydın, ama buz gibiydin oğlum!

Öptüm o güzel yüzünden, burnundan, ayaklarından, defalarca... Neden oğlum neden? Kimseyi üzmek istemezdin, ama bizi deldin geçtin oğlum! Seni ellerimle indirdim toprağa. O nasıl bir fırtınaydı? Bir cenaze sırasında ilk defa böylesini gördüm. Göğü de deldin oğlum göğü!

Toplum seni tanıyamadı. Mustafa Önsel'in oğlu diye geçtiler. Çirkin, hep sizi ihmal eden adam! Vatan kurtaracakmış ya aptal! Kimse o! Seni tanıyabilselerdi ona Manas'ın babası diyeceklerdi... Tanıyamadılar! Fırsat vermedin!

Öyle bir şey yaptınki oğlum, karınca incitmeyen sen bizi yaktın, yaktın, yaktın! Çetin yaşamımda pek çok kaybettiğim mücadele oldu! Ama hiç pes etmedim! Sizden de büyük güç alıyordum. Yenilmek pes etmekti kitabımızda. Daha yeni konuşmuştuk değil mi?

Ama öyle bir yol seçtin ki, biz sadece kaybetmedik, teslim olduk yani yenildik oğlum! "Seninle gurur duyoruz" dediğin beni, yaptığın tek hareketle ipon yaptın, sırtımı yere serdin oğlum. Evet, herkese benim nasıl yenildiğimi gösterdin, yenildim oğlum, ilk kez hem de...

Artık Manas'ın babası yenildi diyecekler. Bu da sana da dert olsun! Hadi beni boşver, cehennemlik, çirkin adam, dış kapının mandalı, vatan kurtarmaya çalışan Şaban. Komik adam! Ya anan? Ya onu hiç düşünmedin mi oğlum? İki de yumurta yemişsin çıkmadan!

Tıpkı hemen öncesinde sevimli sevimli gelip bana başını okşattığın gibi bir tiyatro muydu bu da? Yoksa bu şekilde mi vedalaştın bizimle? Ya diğerleriyle? Yapılır mı bu oğlum, yapılır mı bu ha! Nasıl yanlız bırakırsın bizi? Bekle, geleceğim oraya.

O çipil çipil gözlerine bakarak, nasıl kaçarsın bunca yükü bize bırakıp diye soracağım oğlum! Yok öyle, "babacığım" filan diyerek kurtulamazsın! Artık en önemli işim bu olacak bilesin! Köyüme gömün beni diye vasiyet etmiştim ya size, vazgeçtim! Artık seni yanındır yerim."


 

mustafa önsel istemihan önsel vefat ergenekon balyoz