Mustafa Destici'den tasarruf önerisi: 100 lira verip et almıyorum, kuzu kestiriyorum!

TAKİP ET

Cumhur İttifakı'nın 3. ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Zenginlerin CHP ve İYİ Parti'ye oy verdiğini öne süren Destici, tasarruf önerisinde bulundu. Destici, "100 lira verip et almıyorum, kuzu kestiriyorum" dedi.

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TV100’de Pınar Işık Ardor’un programına konuk oldu. Ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Destici, tasarruf için toplu et aldığını söyledi.

Tasarrufa dikkat ettiğini belirten Destici, “Her mesele ekonomik… Hayat pahalılığını iliklerime kadar hisseden bir insanım. Kasaba gidip de 100 lira verip et almıyorum. Kuzuyu ya da toplu bir hayvanı kestiriyorum. Oradan parçalayıp alıyorum. Şimdi buna dikkat ediyorum. Buna herkes dikkat edebilir. Herkes bu imkanı bulamayabilir, bu ayrı mesele…” ifadelerini kullandı.

"ZENGİNLER CHP VE İYİ PARTİ'YE OY VERİYOR"
Destici konuşmasının devamında zenginlerin CHP ve İYİ Parti’ye oy verdiğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

“Bu ülkede en zenginler CHP ve İYİ Parti’ye oy veriyor, yani en yüksek gelire sahip olanlar. Etiler, Nişantaşı, Beşiktaş’ta yüzde 80 alıyor CHP… İzmir’de Karşıyaka, Ankara’da Çankaya… Bütün zenginler, seküler hayat yaşayanlar CHP’ye oy veriyor ağırlıklı olarak ve şimdi İYİ Parti’ye oy veriyorlar. Bize oy verenler orta sınıf ve altı… Onun için benim seçmenim bunu (ekonomik kriz) hissediyor. Buna en vakıf olan siyasetçilerden biriyim. Çünkü hayatın içinden geliyorum.”


DESTİCİ'DEN AÇIKLAMA
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tartışılan "100 TL'lik et almıyorum, kuzu kestiriyorum" sözlerine ilişkin Haber Global'de açıklama yaptı.

Destici şu ifadeleri kullandı:
"Bunlar algı operasyonu. Bütün Türkiye'yi gezdim. Canlı küçükbaş ya da büyükbaş hayvanın kilosu ne kadardır diye sorsam siz bilemezsiniz ama ben bilirim. Canlı olarak 25 liraya kestirirsiniz, 50 liraya mal etmiş olursunuz ama kasaptan 100 liraya alırsınız. Ben kendi tükettiğim peyniri yazdan alıyorum, pekmezimi kendim yapıyorum. Bu imkanı herkes bulamayabilir, kendi hayatımı anlatıyorum. Tasarruf yapmaya çalışıyorum. Tasarrufu bu zor şartlarda yapmaya zaten mecburuz, insan olarak da hayatın her alanında tasarruf etmek zorundayız.

Sanki fakirin derdini paylaşıyorlar. Bunlar maskeli, cilalanmış Türkler. Bunlar algı operasyonu yapıyorlar.

Toprağı saksıda, kuzuyu dizide sevilecek bir hayvan olarak görmüş olanlar bizi anlayamazlar. Tükettiğimiz pek çok şeyi de kendimiz üretiyoruz, hem tasarruf ediyoruz bunda hem de sağlıklı besleniyoruz."

mustafa destici bbp et kasap ekonomi kuzu tasarruf ekonomik kriz vatandaş halk parti zengin chp iyi parti