Musa Eroğlu'nun sözleri alevileri ayaklandırdı

TAKİP ET

Türkücü Musa Eroğlu'nun Hz. Ali'ye yönelik açıklamaları tartışma yarattı. Alevi vatandaşların tepki gösterdiği Eroğlu hakkında Alevi dernekleri suç duyurusunda bulundu.

Türkücü Musa Eroğlu'nun sosyal medyada paylaşılan bir videosu tartışma yarattı. Eroğlu'nun Hz. Ali'ye yönelik sözleri Alevi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Eroğlu, Hz. Ali'nin kılıcı Zülfikar’ı kullanmasına rağmen kama olarak tabir edilen kesici bir aletle öldürülmesini eleştirdi.

Musa Eroğlu, “Zülfikarın ağırlığı 2 ton 700 kilo. Tasviri doğruysa onu anca Tanrı kullanabilir. Kul kullanamaz çünkü ağır gelir. Bunu kullanan g*t*ne bir bıçak sokup öldürüyor Ali’yi. Şimdi düşün, 2 ton 700 kilo kılıç taşıyan herifi biri kamayla öldürüyor. Gel de buna inanasın" ifadelerini kullandı.

ALEVİ DERNEKLERİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Eroğlu'nun, Hz Ali'ye yönelik ifadeleri Alevi vatandaşların tepkisini topladı. Pir Hünkar Hacı Bektaş Veli Dergahı Vakfı, Eroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

"KONUŞMUŞUMDUR, DOĞRUDUR"

Musa Eroğlu da hakkındaki tepkilerle ilgili sessizliğini bozdu. Son Gazete'den Muammer Aydoğmuş'a konuşan Eroğlu, şunları söyledi: "İnternet kullanmayı bilmiyorum. Sosyal mecralarla aram hiç yok. Olayı da bilmiyorum. Türkiye'de herkes her şeyi konuşuyor. Bu ülkede bir sürü insan her şeyi konuşuyor. Ben de konuşmuşumdur, doğrudur. İçeriğine bakmak lazım."

Musa Eroğlu Alevi Hz. Ali