'Muhsin Yazıcıoğlu' davasında çarpıcı iddia: Kimlerin adı ve ifadeleri dosyadan silindi?

TAKİP ET

Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmaya FETÖ'nün talimatıyla müdahale ederek yönlendirmede bulundukları öne sürülen 19 kişinin yargılandığı davada çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Yargılanan isimlerden birisi, Ferudun Seren'in adının ve ifadelerinin dosyadan silindiğini iddia etti.

Büyük Birlik Partisinin (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 19 kişi yargılanırken davada, olayın suikast olduğu ve dosyadan ifade silindiği iddia edildi.

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya FETÖ'nün talimatıyla müdahale ettikleri iddiasıyla dava açılan 19 sanığın yargılanmasına devam edildi. Davada, ‘hırsızlık ve silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan yargılanan Davut Uçum, olayın suikast olduğu iddiasını bir kez daha gündeme getirdi. 

Yargılanan 19 kişiden biri olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Davut Uçum, yaşanan olayın suikast olduğunu vurgularken Yazıcıoğlu ailesi avukatlarının helikopterin uçaklar tarafından düşürüldüğü iddiasının gerçek olmadığını belirtti.

"FERUDUN SEREN'İN ADI DOSYADAN SİLİNDİ" İDDİASI
Kişinin ölümünden yararlanarak hırsızlık ve silahlı terör örgütüne yardım etme suçundan yargılanan Ebubekir Semih Yüksekkaya, olayın gerçekleştiği tarihte pilot yarbay olduğunu söyleyerek Yazıcıoğlu'nun helikopterini ararken kırıma uğrayan askeri helikopteri kurtarmak için bölgeye gittiğini açıkladı. 

Askeri helikopterdeki GSP cihazlarının çalınmasıyla ilgili suçlamaları kabul etmeyen Yüksekkaya çarpıcı bir iddia öne sürdü. Yüksekkaya, Sicil Havacılık Genel Müdürlüğünün kaza kırım heyetinde bulunan Ferudun Seren'in isminin ve ifadelerinin dosyadan silindiği belirtti.

Mahkeme başkanı ise konunun araştırıldığını açıkladı.

15 SAAT SÜREN DAVA, ERTELENDİ
Yaklaşık 15 saat süren davada, ByLock yazışmalarında Muhsin Yazıcıoğlu adının geçip geçmediğinin sorgulanmasının istenmesine ve Avukat Ayten İzmirli'nin Davut Uçum ve Aydın Özsıcak'ın müdafiliğinin yasaklanması talebinin de hakkında soruşturmanın akıbeti sonrası değerlendirilmesine karar verdi.  Kararların ardından duruşma ertelendi.

muhsin yazıcıoğlu kaza dava bbp mahkeme