Muharrem İnce'ye verilen oylar ne olacak? YSK temsilcisi açıkladı

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin ardından 14 Mayıs'ta verilecek oylar ile yurt dışında verilen oylara ne olacağı merak konusu oldu.

Türkiye, sandık başına gitmek için artık saat sayarken seçimin kaderini değiştirecek bir gelişme yaşandı.  Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçime 3 gün kala cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı.

Sözcü'nün haberine göre 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı oy pusulaları aynı kalacak ve Muharrem İnce'nin ismi de yer alacak.

İnce'nin adaylıktan çekilmesine rağmen verilen oylar geçerli kabul edilecek. Yurtdışında da verilen oylar geçerli sayılacak.

İYİ Parti'nin YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, adaylardan birinin çekilmesi halinde uygulanacak prosedüre ilişkin şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçimden çekilmesi durumunda; oy pusulası değiştirilmez. Adayın aldığı oylar da geçersiz sayılmaz."

Çekilen adayın yüzde 50’yi aşarak seçimi kazanması halinde olacakları da anlatan Öztürk, “Çekilen adayın yüzde 50+1 alması durumunda ise ikinci tur yapılır. 2. tura ilk turda 2. ve 3. olan aday katılır. Onlar 2. tura kalmış kabul edilir ve seçimler bu 2 aday arasında gerçekleşir” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce YSK