Muharrem İnce, Memleket Partisi'nin ittifak kararını açıkladı

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir'de açıklamalarda bulundu. İnce, partisinin ittifak politikasını açıkladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla geldiği İzmir'de gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.

Memleket Partisi'nin 6 Şubat 2022'den sonra yapılacak bütün seçimlere katılabileceğini söyleyen İnce, partisinin ittifak kararını açıkladı.

İnce, bir gazetecinin parlamenter sistem için bazı muhalefet partilerinin ortak çalışma yürüttüğünü, bir ittifak içinde yer alıp almayacaklarını sorması üzerine şöyle konuştu:

"Biz tek başımıza seçime gireceğiz. 20 yıl Türkiye’yi yönetmiş ama hala birinci partiyse bir parti ve 7-8 parti bir araya gelip 20 yıllık bu partiyi yenmek, tek projeleri buysa... O zaman ikisini birden göndermek lazım. Hem iktidarı hem muhalefeti göndermek lazım. İnsanın daha başka projesinin olması lazım. 100 yıllık bir parti ekonomiyi yeni kurulmuş bir partiye bırakmış. Böyle bir şey olabilir mi? Senin yok mu programın? 'O partinin bir ekonomi programı var, onu tartışıyoruz'. Senin yok mu? Ortada öz güven yok."

muharrem ince memleket partisi ittifak seçim