Muharrem İnce: "Memleket Partisi'nde Türkçülük, Kürtçülük, Alevicilik ve Sünnicilik yapamazsın"
Muharrem İnce: "Memleket Partisi'nde Türkçülük, Kürtçülük, Alevicilik ve Sünnicilik yapamazsın"
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dün akşam Uğur Dündar ile gazeteci-yazar Mine Özbek’in tv100’de sunduğu ‘Haftanın Panoraması’ programına katıldı. İnce, katıldığı programda parti içerisinde Türkçülük yapılamayacağını söyledi.
Daha önce de Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayacağını söyleyen Muharrem İnce, Türkçülüğü; Kürtçülük, Alevilicilik ve Sünnicilik ile aynı cümle içinde kullanarak tüm bunların ayrımcılık olacağını söyledi.
İnce, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Ama benim de ilkelerim var. Benim partimde görev almak istiyorsan tartışmasız konular var. Birinci sırada Atatürk. Tartışamazsın, tartışırsan disiplin kurulunda atarız seni. Bir sürü Atatürk düşmanı parti var git onlara. Ayrımcılık yapamazsın. Türkçülük, Kürtçülük, Alevicilik, Sünnicilik yapamazsın. Kadına şiddet ve çocuk istismarını yüksek sesle kınayacaksın. Siyasette rant elde etmeyeceksen. Doğaya ve çevreye saygı duyacaksın…”