Muharrem İnce'den Zafer Partisi ve ittifak açıklaması

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zafer Partisi'yle birlikte bir ittifakta yer alıp almayacakları yönündeki soruya yanıt verdi. İnce, "Gün ola harman ola. Önümüzdeki günlerde görürüz" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den yeni ittifak konusunda çarpıcı bir açıklama geldi.

"GÜN OLA HARMAN OLA"
İzmir'de basın mensuplarıyla bir araya gelen İnce, Zafer Partisi'nin içinde olduğu bir ittifakta yer alıp almayacakları sorusu üzerine "Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı ile Türkiye çözüm bulamaz. Türkiye'yi uçurumun kenarından çekip alacak asgari müştereklerde buluşan yeni yollara ihtiyaç var. Gün ola harman ola. Önümüzdeki günlerde görürüz" dedi.

Muharrem İnce, dış politika konusunda da çarpıcı açıklamalar yaptı. İYİ Parti ve CHP'nin Libya'ya asker gönderilmesini uzatan tezkereye farklı oylar verdiğini hatırlatan İnce, şu ifadeleri kullandı:

​​​​​​​"Libya tezkeresine İYİ Parti 'evet' verdi, CHP 'hayır' oyu verdi. Neden hayır oyu verdi, onu da anlamış değilim. Atatürk'ün partisine Libya tezkeresine hayır oyu vermek yakışmamıştır. Mavi Vatan'a karşı mısınız siz? Şimdi soruyorum. Bu altılı masa, cumhurbaşkanı adayını seçtirmiş olsaydı, Libya tezkeresi gelecek sene de gelecek, İYİ Partiyi mi dinleyecek cumhurbaşkanı, CHP'yi mi dinleyecek? Siz daha bir Libya tezkeresinde anlaşamamışsınız. Dağılırsınız siz. Erdoğan'ı yenseniz ne olacak, 6 ay sonra gidersiniz. Türkiye'de koalisyonların ortalama süresi 11 aydır. Siz 11 ay bile dayanamazsınız. Türkiye'nin temel meselelerinde görüş birliğine varmanız lazım."

muharrem ince zafer partisi ittifak asgari ücret zam