Muharrem İnce'den Erdoğan'a dolar tepkisi: Eşeği kaybettiriyor sonra bulduruyor.

TAKİP ET

Muharrem İnce, 3 liradan 18 liraya çıkan doların 11 liraya düşmesine sevinilmesine tepki gösterdi. İnce, "2018 seçiminde doları 4,60'tan aldı 18'i gösterdi. Şimdi 11-12'ye düşünce büyük bir iş yapmış gibi millete yedirmeye çalışıyorlar. Eşeği kaybettiriyor sonra bulduruyor. 12'ye ben düşürdüm diye ve bunu da başarı diye millete anlatıyor" dedi.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Bursa’da partisinin Karacabey ilçe Başkanlığı’nı hizmete açtı. Ekonomideki gelişmeler üzerine konuşan İnce, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın açıklamalarına değindi.

“EŞEĞİ KAYBETTİRİYOR SONRA BULDURUYOR”
Erdoğan’ın göreve geldiği ilk günden itibaren doların geldiği noktaya değinen  İnce, şunları söyledi:

"2002’de Erdoğan iktidara geldiğinde, dolar 1,60’lardaydı. Dolar 3 liraya geldiğinde, ‘Dolara yatırım yapan yaya kalır. Beraber yarıştığımız 2018 seçiminde dolar 4,60 idi. Geçen akşam 18’i gördü. 4,60’tan aldı 18’i gösterdi. Şimdi 11-12’ye düşünce büyük bir iş yapmış gibi millete yedirmeye çalışıyorlar. 18’e çıkarken ortalıkta yok. Ya kardeşim sen 4,5’ten aldın 18’e çıkardın. Eşeği kaybettiriyor sonra bulduruyor. 18’e çıkartmasında hiçbir sorumluluğu yok. 12’ye ben düşürdüm diye ve bunu da başarı diye millete anlatıyor.

"NAS" TEPKİSİ
Erdoğan’ın Nas söylemini işaret eden İnce, “Her eline mikrofonu aldığında ‘yerli ve milliyim’ diyordu, Ama ne yazık ki, Türk lirası mevduatını dolara bağladı. Yani Türk lirası ikinci para oldu bu memlekette. Şimdi döviz paran var. Bankaya gidiyorsun. Kur kaç lira 12 lira. faize yatıracaksın. Biliyorsunuz; Nas var ya Nas. Düşük faizde Nas yok. Dolar garantisinde Nas yok. Çiftçinin borcunda Nas yok. Öğrenci kredisini geri öderken Nas yok. Esnaf bankaya gittiğinde Nas yok. Aklına ne zaman Nas geliyor; Merkez Bankası aklına geldiği zaman” şeklinde konuştu.

“FAKİR-FUKARANIN PARASINI DOLARA GARANTİ OLARAK VERİYORLAR”
İktidar’ın kur politikasına da değinen İnce, şöyle devam etti:

"Peki kur kaç lira 12 lira. Faize yatırdın, üç ay sonra baktılar kur 14 lira olmuş ise aradaki farkı hazine ödeyecek. Bu şu demektir; hazine 85 milyonun hazinesi. Fakirin de hazinesi, zenginin de hazinesi. Ama parası olanlara garantiyi 85 milyon verecek. Yani fakir-fukaranın parasını doları olana garanti olarak veriyor

Bunun Türkçesi şudur; fakirden alıp, zengine vermektir. Sonra da milletin karşısına çıkıp, bunu bir büyük devrimmiş gibi, bir reformmuş gibi anlatıyor. Karacabeyliler; Türkiye’nin tarım kentinden birisi burası.

Gübre, mazot, ilaç, elektrik pahalı. Muhalefet ile iktidar çıkıp suçu marketlere atıyorlar. Erdoğan diyor ki;  beş market suçluymuş. Ya kardeşim, köprü pahalı, otoyol pahalı, ilaç pahalı, mazot pahalı. Dolayısıyla üründe pahalı olacak."

muharrem ince memleket partisi dolar ekonomi erdoğan türk lirası