Muharrem İnce'den asgari ücret önerisi

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, asgari ücret görüşmelerini tiyatro olarak değerlendirdi. İnce, 'Bir senaryodur gidiyor. Asgari ücret tartışması yapıyorlar. Tiyatro. O mu olacak, bu mu olacak? Asgari ücret Türkiye'de 5 bin lira olmalı. Doğrusu budur. Gerisi kandırmacadır" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Çorlu İlçe Başkanlığı açılışında asgari ücrete ilişkin konuştu.  İnce, asgari ücretin 5 bin TL olması gerektiğini söyledi.

Muharrem İnce, “Biz Memleket Partisi olarak öncelikli sektörleri belirleyeceğiz. Tarım ve tarıma dayalı sanayiyi destekleyeceğiz. Demokrasimizi 5 yıldızlı yapmadan turizmimizi 5 yıldızlı yapamayız. Sadece oda satarız. Tekstile, turizme, savunma sanayine, tarıma öncelik vereceğiz. Varille zeytin yağı sattırmayacağız. Marka üreteceğiz ve bu bereketli toprakların insanlarını hak ettiği yere getireceğiz” dedi.

Asgari ücret görüşmelerini tiyatro olarak değerlendiren İnce, “Bir senaryodur gidiyor. Asgari ücret tartışması yapıyorlar. Tiyatro. O mu olacak, bu mu olacak? Asgari ücret Türkiye'de 5 bin lira olmalı. Doğrusu budur. Gerisi kandırmacadır. Temel ihtiyaç maddelerinde KDV sıfırlanmalıdır. Özellikle gençler için özel iletişim vergisi sıfırlanmalıdır. Elektrik faturalarındaki sayaç okuma bedeli, tarımdaki vergiler sıfırlanmalıdır. En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olmalıdır” dedi.

muharrem ince memleket partisi asgari ücret