Muharrem İnce: Bayramda Suriye'ye giden bir daha geri gelemez

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sığınmacı sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. İnce, "Bu misafirlik fazla uzamıştır. Göndereceğiz çaresi yok. Bayramda Suriye'ye giden bir daha geri gelemez" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Aksaray'da partisinin İl Başkanlığının açılışına katıldı. Açılıştan önce basın toplantısı düzenleyen İnce, gazetecilerin sığınmacılar hakkındaki sorusuna yanıt verdi.

"GÖNDERECEĞİZ ÇARESİ YOK"
İnce, “Türkiye yol geçen hanı değildir. Türkiye büyük devlettir. Komşularında bir problem olduğunda kadınına, yaşlısına çocuğuna yardım etmelidir. Ama 20-25 yaşında ki insanlar spor ayakkabılarını giyip sınırdan koşa koşa Türkiye'ye giriyorlarsa; Türkiye'ye doğudan girmek serbest, batıdan çıkmak yasaksa bu politika yanlıştır." dedi.

“BAYRAMDA SURİYE'YE GİDEN BİR DAHA GERİ GELEMEZ”
İnce, "Bu misafirlik fazla uzamıştır. Göndereceğiz çaresi yok. Komşularımızla da barışacağız, Esad'la da görüşeceğiz, Şam'a büyükelçi atayacağız, doğuda ki Van'da ki sınırımızı düzgün koruyacağız, girişlere engel olacağız. Bayramda gidip de 1 hafta Suriye'de kalıyorsa, 1 hafta sonra geri geliyorsa sınırları kapatırız, giden bir daha geri gelemez” diye konuştu.

muharrem ince suriyeli suriye sığınmacı mülteci bayram memleket partisi