Muharrem İnce: "2023 seçimlerinde baş aktör ben olacağım!"

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İnce, 2023 seçimlerine ilişkin olarak "2023 seçimlerinde baş aktör ben olacağım" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir otelde basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

53 ilde örgütlenmesini tamamladığını belirten İnce, 18 Eylül Cumartesi günü saat 10.00'da Ankara Spor Salonu'nda ilk kurultaylarını yapacaklarını bildirdi. İnce, tek genel başkan adayının kendisi olduğunu ve bunun 12 bin 800 üye tarafından seçimle belirlendiğini söyledi.

"2023'TE BAŞ AKTÖR OLACAĞIM"
Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için "2023 seçimlerinde baş aktör ben olacağım" dedi. İnce, "Yine başpehlivanlığa güreşeceğimden kuşkumuz yok" diye konuştu.

"Üçüncü bir ittifak arayışı olur mu?" sorusuna yanıt veren Muharrem İnce, "Biz seçime tek başına gitmenin koşullarını zorlayacağız. İttifaklar seçime yakın olur. Ortada bir seçim yokken ittifak açıklamalarını yanlış buluyorum. Memleket Partisinin amacı 50 artı 1'i almaktır. Zamanı gelince ittifak kurulabilir ama şimdilik böyle bir niyetimiz yok. Seçime yakın ittifaklara bakarız" dedi.

İKİNCİ TURA KALIRSA KİMİ DESTEKLEYECEK?
İnce, Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda hangi adayı destekleyeceklerine ilişkin soruyu cevapladı. İnce, kimi destekleyeceklerini de üyelere soracaklarını açıkladı. 

İnce, "Kesinlikle çoklu aday olması lazım. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener ayrı ayrı aday olmalılar. Muharrem İnce ayrı aday olmalı. HDP aday çıkarmalı. Aday sayısı ne kadar çok olursa katılım o kadar yüksek olur. Buna rağmen Sayın Erdoğan birinci turda yüzde 51'i alıyorsa zaten yapacak bir şey yok. Ama bu adaylar topluma söz vermeli. İkinci tura kalırsa, kim ikinciyse onu desteklemek üzere söz vermeli. Böyle yapılabilir." değerlendirmesinde bulundu.

muharrem ince memleket partisi baş aktör seçim cumhurbaşkanı