Mübariz Mansimov Gurbanoğlu kimdir? FETÖ ile ilişkisi var mı?

TAKİP ET

Sedat Peker, yayınladığı videolarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Mehmet Ağar'a yönelik açıklamalar yapan Peker, Ağar'ın Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'nu Fethullah Gülen ile tanıştırdığını iddia etmişti. Ağar da bu iddialara cevap vermişti. Peker'in iddialarının  ardından Mansimov yeniden gündem oldu. Peki Mansimov kimdir? FETÖ ile ilişkisi var mı? İşte tüm detaylar...

Sedat Peker, yayınladığı videolarda, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’a yönelik açıklamalarda bulunmuştu. Peker, Ağar’ı FETÖ’den ceza alıp tahliye edilen Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nu önce FETÖ ile tanıştırıp ardından Mansimov FETÖ’cü diyerek içeri attırıp mallarına el koyduğunu iddia etmişti. 

AĞAR, FETÖ İDDİALARINI DOĞRULADI
Olay sonrası Sözcü’ye konuşan Ağar, konu ile ilgili, “Mübariz Gurbanoğlu, Fethullah Gülen'e bir kez değil, devamlı gidiyordu. En az 10 sefer gittiğini ben biliyorum. Benim uçağım yok. Fethullah Gülen'le bağlantım yok. Onun Fethullah Gülen'e yakınlığı biliniyordu" şeklinde cevap vererek, “Benim Fetullah Gülen’i ziyaretimden devletin haber vardır” dedi. 

Aynı zamanda Sedat Peker, yayınladığı videoda Ağar'ın Azerbaycan kökenli Türk vatandaşı Mübariz Gurbanoğlu'na ait Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı'na tehditle el koyduğu iddiasını ortaya atmıştı. 

"BİZ VARIZ DİYE MAFYA ÇÖKEMİYOR" DEMİŞTİ, ÖZÜR DİLEDİ
Marina ile ilgili iddiaların bilerek ortaya atıldığını söyleyen Ağar, “Ben alnı açık gezerim. Böyle olduğumu devlet de, millet de bilir. Benden, ehli namus olan, ehli vatan olan kimse şikayetçi olmaz. Ama son dönemlerde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK siteleri benimle ilgili yalan haberler üretiyor. Bunlar karşılık bulmuyordu. Şimdi farklı taktikler uygulanıyor. Beni gündeme getirmelerinin asıl nedeni de bizi buradan uzaklaştırmak. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” ifadelerini kullanmıştı. 

Süleyman Soylu’da yaptığı açıklamada, Ağar’ın, “Bugün eğer buraya mafya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” sözlerine tepki gösterince, Ağar geri adım atıp bu sözleri için özür diledi. 

Bu olaylardan sonra adı yeniden gündeme gelen Mubariz Mansimov hakkında da çeşitli sorular sorulmaya başlandı. Peki Mubariz Mansimov Gurbanoğlu kimdir? FETÖ ilişkisi var mı? İşte merak edilen soruların cevapları...

MUBARİZ MANSİMOV GURBANOĞLU KİMDİR?
Azerbaycan kökenli 52 yaşındaki iş adamı Mubariz Mansimov, 1998 yılında Türkiye'ye yerleşti. 2007 yılında ‘Gurbanoğlu' soyadını da alarak Türk vatandaşlığına geçti. Türkiye merkezli Palmali grubun başkanı olan Gurbanoğlu, 2014'te Türkiye'nin en zengin 10 iş insanı arasında yer aldı.

Bodrum Yat Limanı'nı 2011'de Jefi Kamhi'den 42 milyon dolara satın alan ve 100 milyon dolar yatırımla Yalıkavak Marina'yı hayata geçiren Mansimov’un filosunda 200'den fazla gemi bulunuyordu.

MANSİMOV'UN FETÖ İLE İLİŞKİSİ
Azerbaycanlı iş adamı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, 17 Mayıs 2020 tarihinde tutuklanmış, FETÖ kapsamında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmıştı. 

Mansimov’a ait Palmali Holding Company Limited isimli şirketi de 31 Mayıs 2020 tarihinde iflas etti. 

Mahkeme, tahliyesine karar verdiği Gurbanoğlu'na adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağı koymuştu. 

Mansimov’un yargılandığı davanın karar duruşması ise 05 Mart 2021 tarihinde gerçekleşti. 

Karar duruşmasında, Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, ev hapsi şeklindeki adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

MEHMET AĞAR İLİŞKİSİ
Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları’na 2014 yılında eski içişleri bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu Zülfü Tolga Ağar şube müdürü olarak atanmıştı. 

Mübariz Mansimov tutuklandığında  Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna Mehmet Ağar oturmuştu.

mübariz mansimov mansimov mübariz gurbanoğlu fetö mehmet ağar sedat peker pensilvanya